Політика

Благодійний фонд «АрТерапія» та «Самопоміч» провели захід на підтримку онкохворих людей Житомира

27 April 2015, 13:47

«Таких, як я, - багато» - під таким гаслом пройшов благодійно-мистецький захід на підтримку онкохворих людей в Житомирі. Організатори заходу розповідають: займаються допомогою хворим вже майже два роки і тепер вирішили провести аукціон. За словами голови благодійного фонду «АрТерапія» Юлії Кручак, до заходу готувались декілька місяців: збирали раритетний одяг у стилі 20-30-х років, унікальні джазові платівки та диски, прикраси ручної роботи та твори художнього мистецтва.

«Я тримаю в руках те, власно, з чого все починалось. Це картина Марії, дівчинки, з якою я познайомилась в травні позаминулого року, вона знаходилась на лікуванні в клініці Марії Складовської-Кюрі, і мені випала нагода проводити сеанс арт-терапії з нею. Я попросила намалювати її біль. Коли вона показала мені свою картину, я помітила, що долаючи життєві труднощі, в людини не зникає жага до життя. Вона продовжує бачити цей світ в яскравих кольорах. І кожен наш лот - це є частинка отого духу, який ми хочемо передати сьогодні», - розповідає голова благодійного фонду «АрТерапія» Юлія Кручак.

Співорганізатори благодійно-мистецького заходу - громадське об’єднання «Самопоміч» у Житомирі переконані, що необхідно привертати увагу тих, хто може допомогти онкохворим людям.

«Сьогодні ми проводимо спільно з благодійним фондом арт-терапія джазову вечірку на підтримку онкохворої молоді та взагалі людей, які хворіють онкозахворюваннями. Молодь - це є наш завтрашній день, молодь - це ті люди, які будують завтрашній день і міняють нашу країну», - каже член ГО «Самопоміч» м. Житомира Станіслав Балакішієв.

«Громадська організація «Самопоміч» Житомира хотіла звернути увагу на ту проблему, що зараз в Україні понад 195 тисяч хворих на онкохороби, і звернути на це увагу і долучити до цього людей, які можуть допомогти, тому що цим хворим дуже важко зараз. Нас багато, таких, як ми - багато. Таких, як вони, - багато, хто хворіє. Таких, як ми, - багато, хто може допомогти їм», - розповіла член ГО «Самопоміч» м. Житомира Віра Гринишина.

Під час джазової вечірки перед присутніми виступили талановиті житомирські виконавці, а усі зібрані на аукціоні кошти підуть на допомогу онкохворим міста Житомира.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі