Місто

Житомирські ультрас маршем відзначили річницю створення батальйону «Азов»

5 May 2015, 20:26

 Більше двохсот житомирських ультрас 5 травня пройшли вулицями міста у річницю створення добровольчого батальйону «Азов», який у вересні минулого року був переформований в полк Національної гвардії України.

Організатори акції розповіли, що хочуть вшанувати пам’ять загиблих захисників України, а також воїнів-інтернаціоналістів.

«Сьогодні річниця створення полку «Азов», ну, і, взагалі, травень місяць – це річниця створення всіх добровольчих полків. Сьогодні з ультрас WZTF будемо проводити марш в річницю створення полку «Азов». Згадаємо всіх загиблих воїнів-афганців, всіх борців за волю України, і нинішніх, і минулих, зачитаємо молитву. Взагалі, хочемо привернути увагу до нас, як до ультрас, тому що немає в Житомирі ні футболу, ні стадіону, гроші виділяються, ну і нагадати владі, що ми є», - каже представник організації «Чорний корпус» Андрій Блощинський.

Учасники маршу пройшли від ЗОШ №17 вулицею Київською та Михайлівською, через майдан Корольова до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам на Новому бульварі. Під час ходи футбольні ультрас запалювали фаєри, підривали петарди та вигукували гасла «Слава Україні», «Слава нації», «Слава Київській Русі».

Біля дошки Небесної сотні на майдані Корольова вшанували пам’ять загиблих під час події на Майдані у Києві.

Ультрас завершили свій марш спільною молитвою за Україну біля пам’ятника воїнам-афганцям «Чорний тюльпан».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі