Події

У Житомирській області суд покарав військовослужбовця за дезертирство – рік позбавлення волі

15 May 2015, 19:09

 15 травня Бердичівський міськрайонний суд розглянув справу військовослужбовця з Олевського району, який у вересні минулого року самовільно залишив військову частину.

Про це Житомир.info повідомив прокурор військової прокуратури Житомирського гарнізону лейтенант юстиції Дмитро Молот.

Мешканець Олевського району, батько двох неповнолітніх дітей, був призваний на військову службу 20 березня 2014 року у зв’язку з мобілізацією, проходив службу у військовій частині в м.Бердичеві.

«Через півроку в нього почалися проблеми в сім’ї, необхідні були гроші на навчання дитини, дружина є онкохворою, перенесла операцію, ніде не працює, господарство велике. Сам він також хворіє, у нього гіпертонічна хвороба 2 ступеню. В вересні 2014 року він залишив військову частину та поїхав додому. Більше на службу не повернувся. У вчиненому розкаюється», - йдеться у постанові суду, яка є у розпорядженні редакції.

Чоловіка визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 408 КК України (Дезертирство). Покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Враховуючи всі обставини, суд визначив покарання «нижче від найнижчої межі» - позбавлення волі на строк 1 рік.

«Вирок суду може бути оскаржено до апеляційного суду Житомирської області через Бердичівський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення», - зазначено у постанові суду.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні минулого року Житомирський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерій Кривонос говорив, що в області більше 200 осіб проходять по справах про дезертирство або самовільне залишення військових частин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі