Політика

Житомирська “Самопоміч” проводить курси пожежної безпеки у школах

22 May 2015, 11:11

Зі справжньою пожежною машиною, вікториною та естафетами проходили навчання з пожежної безпеки у житомирському екологічному ліцеї №24. Учні молодших класів відповідали на запитання та отримували від організаторів подарунки за правильні відповіді. Вчителі ліцею кажуть, малеча залюбки відвідувала б такі курси кожного дня.

“Враження дуже-дуже-дуже супер. Тому що діти задоволені сьогоднішнім дійством, вони кожного дня брали б участь у таких дійствах, і ви самі бачили, як це їм подобається. У захваті від того, що вони побачили, від того, що вони спробували”, - розповідає вчитель ліцею №24 Валентина Олійник.

“Мені дуже сподобалось. Сподобалось, що тут естафети. Тут можна вчити правила пожежної безпеки і гратись. Форма сподобалась пожежна”, - каже школярка Юля Вонсович.

Члени громадського об’єднання “Самопоміч”, які організували курси з пожежної безпеки, розповідають: це вже не перша школа у якій дітям розповідають про правила поводження з вогнем та про пожежну безпеку.

“У громадського об'єднання "Самопоміч" є такий великий проект, який називається "Безпечне місто", і в рамках цього проекту ми зробили підпроект, який називається "Пожежна безпека". Ми запрошуємо до себе рятувальників з Житомира і розказуємо дітям, як гасити пожежу, що робити, щоб запобігти пожежам, що робити у випадку, коли сталась пожежа. Показуємо, розказуємо, зацікавлюємо їх, тому що це має бути не просто так сумно, як звичайні уроки, а весело - з естафетами, з кросвордами, пожежною машиною”, - розповідає член ГО "Самопоміч" у м. Житомир Віра Гринишина.

Рятувальники, які приїхали до ліцею на пожежній машині, кажуть: малеча була у захваті від можливості відчути себе пожежними.

“Разом з громадським об'єднанням "Самопоміч" сьогодні підрозділом оперативно рятувальної служби  міста Житомира було проведено в 24-й школі захід, в якому було роз'яснено дітям безпеку під час пожежі. Було проведено невелику екскурсію по пожежному автомобілю, зараз на даний час показують пожежні, як працює пожежна машина”, - каже капітан служби цивільного захисту Михайло Демченко.

Представники громадського об’єднання додають до кінця навчального року планують провести такі курси у всіх навчальних закладах Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі