Політика

Житомирська «Самопоміч» провела турнір зі стріт-болу

25 May 2015, 11:36

Три гравці у кожній команді, один баскетбольний кошик та 10 хвилин на гру - за такими правилами пройшов турнір зі стріт-болу у Житомирі.

Голова місцевого осередку «Самопомочі» Наталія Чиж розповідає: головне завдання турніру - популяризувати спорт серед молоді.

“В рамках проекту “Здорове місто” ми продовжуємо займатись популяризацією здорового способу життя. Ще минулого року ми почали робити подібні заходи і ми маємо дуже класний результат: багато батьків віддали дітей до секцій. Цим стріт-болом ми забираємо дітей з вулиць, оце основне. Це не є секція. Діти, які не йдуть до секції, ми їх об’єднуємо, вони спілкуються, це є єднання, особливо в такий важкий час, як зараз”, - розповідає голова ГО “Самопоміч” м. Житомира Наталія Чиж.

“Головною нашою метою є не провести захід заради заходу, а для того, щоб заохотити молодь до занять спортом, вуличні види спорту є найбільш доступні: будь ласка, три людини прийшли - граємо у баскетбол, стріт-бол”, - каже волонтер ГО “Самопоміч” м. Житомир Антон Ракович.

Старші учасники турніру переконані: чим більше відривати дітей від комп’ютера та інших спокус, тим здоровішим буде молоде покоління українців.

“Я думаю, таких заходів треба робити побільше. Не знаю, сильні команди зібралися, може хотілося б, щоб побільше сильних команд було. Ну, я думаю, ще все попереду. Треба популяризувати спорт, тому що зараз багато сильно спокус у дітей з'являється: комп'ютер, там десь пива попити. Тому я думаю, нехай краще приходять, займаються і будуть здоровими”, - каже учасник турніру Юрій Горєнков.

Гравці команди “Житомир”, яка стала переможцем у старшій групі, присвятили свою перемогу військовим, які перебувають на Сході.

“По-перше, хочу подякувати за організацію турніру, і що ще хочу сказати: було таке свято - День героя. Я хочу, ну не знаю як, привітати героїв, які готові віддати життя за те, щоб змінити наше майбутнє. Дійсно, честь їм за це, і сьогоднішню перемогу ми присвячуємо саме цим героям”, - каже кращий гравець турніру Михайло Нейжмак.

Вже найближчим часом громадське об’єднання “Самопоміч” планує організувати турнір з пляжного волейболу у житомирському гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі