Суспільство

У селі Житомирської області відкрили пам’ятну дошку сержанту, який загинув під Слов’янськом

27 May 2015, 10:24

У селі Білилівка Ружинського району Житомирської області на фасаді місцевої гімназії відкрили дошку пам’яті військовослужбовцю 95-ї бригади, 39-річному Олександру Закусілу.

Як повідомила Житомир.info дирекція гімназії, сержант, номер обслуги мінометного взводу мінометної батареї 2 аеромобільно-десантного батальйону 95-ї ОАЕМБр Олександр Закусіло був мобілізований 26 березня 2014 року, 7 квітня відправився у зону АТО. Загинув 28 червня 2014 року під час чергування на блок-посту поблизу Слов’янська. У блок-пост прямим попаданням влучив снаряд.

Олександра поховали у Білилівці на початку липня.

Меморіальну дошку виготовили на замовлення сільської ради.

На відкритті були присутні учні та вчителі гімназії, мати та рідня сержанта, односельчани та військовослужбовці. Поминальний молебень відслужив місцевий протоієрей Михайло Маркевич.

Товариш по службі загиблого військового Олександр Котлярчук, котрий виконував бойове завдання разом із Закусілом, розповів, що односельчанин загинув через кілька годин після того, як змінив його (Котлярчука) на блок-посту. Тоді, крім Олександра, загинули ще двоє десантників. Саме Котлярчук перший повідомив рідним страшну правду і привіз тіло побратима у село.

Ровесники загиблого військового розповідають, що в дитинстві він був допитливим і розумним хлопчиком, любив геометрію. Підлітком ловив на місцевому ставку рибу, приносив додому, а залишок продавав односельцям.

У Олександра Закусіла залишилися мати і четверо братів, а також діти від офіційного та цивільних шлюбів.  

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на фасаді гімназії відкрили пам’ятну дошку загиблому десантнику Дмитру Ільницькому.

Фото зі сторінки газети "Ружинська земля" у Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі