Місто

У Житомирі на фасаді гімназії відкрили пам’ятну дошку загиблому десантнику Дмитру Ільницькому

26 May 2015, 15:27

26 травня на фасаді будівлі житомирської гімназії №3 відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю 95-ї аеромобільної бригади Дмитру Ільницькому, - саме тут він навчався з 2001 по 2005 рік.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

На відкритті меморіальної дошки були присутні рідні та друзі загиблого, військовослужбовці, учні та вчителі гімназії, громада міста та представники влади.

Однокласники та вчителі Дмитра згадують про нього як про дисциплінованого та старанного учня, гарного товариша.

«Він був ерудованою особистістю, умів вільно та аргументовано відстоювати власні переконання. Був активним учасником позакласного життя школи», - згадує Світлана Удовкіна, класний керівник 9-Б класу, в якому навчався Дмитро.

Директор гімназії №3 Марія Дорошко повідомила, що адміністрацією навчального закладу заплановано облаштування куточку пам'яті у класі, де навчався Дмитро Ільницький.

Бойові побратими Дмитра розказують, що він був мужнім і самовідданим воїном, вимогливим командиром, порядною і сміливою людиною. Домагався від підлеглих виконання задач і сам воював на передовій.

Лейтенант Збройних Сил України Дмитро Ільницький народився 29 листопада 1990 року у  Житомирі. З 1997 року, до 6 класу, навчався  в гімназії №23. З 2001-го по 2005 рік – в Житомирській гімназії №3.  Потім був студентом Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права та агроекологічного університету.

11 березня 2014 року Дмитро добровільно вступив до лав Збройних Сил України. 29 листопада 2014 року, у день свого 24-річчя, він був поранений у селищі Піски під Донецьким аеропортом. Помер Дмитро Ільницький в лікарні Красноармійська від ран, несумісних з життям.

Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно) «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Як повідомляв Житомир.info, з військовослужбовцем, єдиним сином у батьків, попрощалися 3 грудня 2014 року.

24 травня в Житомирі відкрили меморіальну дошку загиблому десантнику, 26-річному Артуру Сілку.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі