Політика

Депутати від ВО «Батьківщина» в Житомирській облраді заявили про свій вихід з фракції

29 May 2015, 10:39

Під час сесії Житомирської обласної ради 28 травня частина депутатів фракції «Батьківщина» заявили про свій вихід з фракції.

За словами виконуючого обов’язки голови обласної організації ВО «Батьківщина» Олександра Чубатенка, депутати вийшли з фракції з наміром створити нову.

«Відбувся остаточний процес очищення фракції партії «Батьківщина» у Житомирській обласній раді. Справа в тому, що уже майже півроку, ну, в усякому разі з минулої сесії, яка відбувалась 19 березня, членам фракції Батьківщина, які вийшли із партії і перейшли в партію «Народний фронт», більш того займають керівні посади в цій партії, було запропоновано пройти перереєстрацію і подати заяви, це все згідно положення про фракцію, яке затверджувалось ще 5 років тому, вийти з фракції.

Звичайно, з незрозумілих мені особисто причин і нікому з партії Батьківщина причин, члени «Народного фронту», це чотири конкретних депутати, - пані Ставінська, пан Гринчук, пан Годований і пан Засік, - вони не писали заяви про вихід із фракції, вони не хотіли виходити із фракції. І та група людей, яких вони об’єднали навколо себе, робили все можливе для того, щоб не провести організаційне засідання фракції, для того, щоб більшістю голосів членів фракції виключити цих людей.

Учора ввечері відбулось засідання фракції, на це засідання були запрошені абсолютно всі депутати. Кожному було відправлено на електронну пошту і особисто було сказано, більшість переконливо сказали, що будуть, але на засідання фракції в партійний офіс приїхали лише 8 депутатів. Таким чином, ми три години їх вчора чекали, не дочекались, і було прийнято рішення сьогодні вранці на засіданні фракції, яке відбувається кожного разу перед сесією, запропонувати ще останній раз цим депутатам, щоб не сваритись, написати заяви, оскільки вони в «Народному фронті», вийти з фракції.

Вони заявили, що робити цього не будуть, що ми не маємо права виключити їх. 

У той же час члени партії «Батьківщина» в обласній раді - це інтелігентні люди, ми не будемо штовхатись, тому ми прийняли рішення, фракція прийняла рішення. Вісім депутатів написали заяви про вихід з фракції «Батьківщини». Із причини тієї, що у цій фракції знаходяться люди з іншої політичної сили, зокрема, «Народного фронту». Сьогодні ж провели організаційне засідання, і згідно з регламентом, статті 89, заявили про створення депутатської фракції «Батьківщина», яка згідно регламенту формується на партійній основі», - каже в. о. голови обласної організації ВО «Батьківщина» Олександр Чубатенко. 

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської обласної ради облради Віталій Француз висловив намір звернутися до юридичного департаменту за роз’ясненням, як можна створити фракцію «Батьківщина», якщо одна уже є.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі