Події

Житомирська міліція затримала трьох молодиків, яким інкримінують побиття журналіста і депутата Ніколайчука

22 July 2015, 10:15

21 липня оперативники карного розшуку УМВС України в Житомирській області затримали 3 жителів м. Малина, обґрунтовано підозрюваних у причетності до побиття 10 липня помічника народного депутата Борислава Розенблата, журналіста, депутата Олевської міської ради Житомирської області Олександра Ніколайчука.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Потерпілий тривалий час веде активну громадську діяльність, зокрема, і щодо цивілізованого вирішення питання видобутку бурштину. Невідомі напали на нього, коли він повертався додому. Чоловіка було госпіталізовано з закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забійною раною волосяної частини голови та перелом мізинця лівої руки. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження. У ході слідчо-розшукових дій 21 липня правоохоронці затримали трьох осіб, причетних до вказаного діяння. Усі троє - жителі м. Малина, віком 21 та 22 років, один з них раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Чоловіки ніде не працювали і жили на кошти, отримані від злочинної діяльності. За місцем їх проживання проведені обшуки, тривають інші слідчі дії, - інформує міліція.

Водночас у ході досудового розслідування встановлено, що нападники заволоділи сумкою потерпілого, в якій знаходились особисті документи, банківські картки, значна сума коштів та інші речі.

Молодикам офіційно оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Нині вони затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Парубкам може загрожувати від 7 до 10 років ув’язнення та конфіскація майна. Також перевіряється їх ймовірна причетність до інших злочинів, вчинених на території області.

Як повідомляв Житомир.info, Олександра Ніколайчука побили 10 липня 2015 року в райцентрі Олевськ.

11 липня міліція розпочала кримінальне провадження щодо злочину за попередньою кваліфікацією ч.4 ст. 296 (Хуліганство), ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 1 ст.351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі