Події

СЕС встановила причину отруєння 68 гостей на весіллі під Житомиром

27 July 2015, 16:46

Фахівцями державної санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області проведений комплекс протиепідемічних заходів пов’язаних з отруєнням під час весілля в с. Левків Житомирського району.

Про це повідомляє Держсанепідслужба Житомирської області.

«За результатами бак досліджень встановлено: збудником, що викликав захворювання та виділений від хворих, здорових осіб та з об’єктів довкілля є сальмонела ентерітідіс. Основними причинами спалаху були грубі порушення санітарного законодавства а саме, порушення технології приготування та умов і термінів зберігання продуктів та готових страв, перебування на харчоблоці осіб, які були носіями інфекції. Недотримання правил особистої гігієни, дезінфекційного режиму, зберігання готових страв при високій температурі сприяли виникненню спалаху», ­ йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, в селі Левків Житомирського району 21 липня 68 людей отруїлися після святкування весілля, на якому гуляло дві сотні гостей. На другий день після застілля до лікарні потрапили четверо дітей і 8 дорослих, решта гостей лікуються вдома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі