Події

Федірко пов’язує підпал машини з виборами і своєю газетою та називає імена «ображених» житомирських посадовців

4 August 2015, 12:13

 Голова громадського об'єднання «Народний контроль», член виконкому міської ради та Громадської ради при ОДА Андрій Федірко у коментарі журналістам Житомир.info розповів про підпал своєї машини.

«Орієнтовно о 4-й ранку я почув як спрацювала сигналізація, вона дублюється на автомобіль і на брелок. Підійшов до вікна, спочатку не зрозумів, що робиться, подумав, ліхтар так яскраво світить, побачив, що горить машина, зверху особливо був високий вогонь. Розбудив дружину, попросив її викликати служби. Сам вискочив надвір, взяв такого довгого ножа і скинув з машини те, що горіло. Це була пляшка з рідиною, замотана в якусь шмату. Автомобіль горів ззаду, горів по бокам і горіло на лобовому склі. Помагали гасити сусіди, якби не сусіди, від автомобіля взагалі нічого не лишилося б, а так він ще підлягає відновленню», - розповідає Андрій Федірко.

За його словами, рятувальники приїхали за 10 хвилин, працівники міліції – трохи згодом. Своїх збитків активіст ще не порахував, каже, що машина не була застрахована.

Підпал машини він пов’язує із наближенням виборів і своєю діяльністю.

«За попередніми повідомленнями, як сказали слідчі, котрі вилучали камери з банку, було двоє чи троє людей. Я пов'язую це напряму з моєю громадсько-політичною діяльністю, особливо із випуском газети «Телетайп Тудей», співвласником якої я являюся. Газета носить гумористично-сатиричний підхід до діяльності наших чиновників і я думаю, це є наслідком. Перед цим був здійснений напад депутатом міської ради Рабіновичем на типографію «Полісся», після цього були погрози працівникам і бачимо наслідок цього. А слідство покаже, хто винуватий. Я напряму зв'язую це тільки з виборами», - каже Федірко.

Також Андрій Федірко назвав імена людей, яких могли образити публікації в його газеті.

«Рабіновича, Сухомлина, Розенблата, Зубка, ще там кілька чиновників. Зараз у наступному номері у нас планувався вихід по іншим кандидатам в мери», - сказав Федірко. Також він запевнив, що через підпал газета не припинятиме свою діяльність.

Як повідомляв Житомир.info, підпал Toyota Camry кваліфікували по ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) КК України. В рамках розпочатого досудового розслідування міліція встановлює осіб, причетних до кримінального правопорушення. За чинним законодавством подібні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 10 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі