Влада

Керівнику житомирського ТТУ дали догану за маршрут №5-А

4 August 2015, 12:34

У Житомирі керівництво ЖТТУ отримало догану за роботу маршруту №5-А «Богунія-Гідропарк» та нібито непогоджені з міською радою дії начальника Олега Таможського.

Про це у своєму блозі на Житомир.info написав заступник міського голови Євгеній Демчик.

«Останнім часом робота в КП ЖТТУ відкрито саботується керівництвом. Ситуація, що склалася навколо тролейбусного маршруту №5А ("Богунія-Гідропарк") неабияк схвилювала громадськість. У доручення від 13.07.15 чітко вказано, що за на даному маршруті мають курсувати машини з інтервалом 15хв. В.о. начальника О.В.Таможський його виконав, але на свій лад. Протягом тижня на лінію виходили 1-2 машини за маршрутом "Панчішна фабрика-Гідропарк", а не "Богунія-Гідропарк" з інтервалом 1,5 години. Не дочекавшись висновків управління транспорту та зв'язку, керівництво ЖТТУ самовільно прийняло рішення ліквідувати №5А нібито через нерентабельність. Дякуючи громаді та активістам міста, які наполягали зі свого боку на роботі маршруту № 5А, нам вдалося зберегти його для житомирян. В.о. начальника ЖТТУ за непогоджені дії отримав догану», – йдеться у блозі.

Також Євгеній Демчик розповів, що перехід з центральних вулиць на другорядні міських та приміських маршрутів автобусів відбуватиметься поетапно.

«Першим етапом було рішення міського виконкому щодо зміни маршрутної мережі. При проведенні конкурсу з визначення автобусних перевізників, оформлення документів відбувалося одразу з урахуванням цих змін. Наразі найбільшою проблемою є визначення місць для зупинок громадського транспорту, встановлення відповідних дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки. Саме тому, було дано доручення провести обстеження вулиць Котовського та Бориса Тена. До складу комісії включили управління транспорту та зв'язку, КП "УАШ", КП "ЕМЗО" "Міськсвітло", представники ДАІ УМВС України в Житомирській області. Окрім того, на ДАІ УМВС України та Укртрансінспекцію були направлені листи з проханням забезпечити контроль за рухом громадського транспорту, згідно схем руху по вул. Котовського та Бориса Тена», – повідомив Демчик.

Як повідомляв Житомир.info, тролейбус №5а сполученням Богунія – Корбутівка, який 4 липня запустили у пробному режимі, а 15 липня продовжили до «Ялинки», 25 липня мали зняти з маршруту у зв’язку зі збитковістю. Проте 31 липня Житомирське ТТУ на своєму офіційному сайті спростувало інформацію про відміну тролейбуса №5 А «Гідропарк-Богунія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі