Місто

Житомирське ТТУ знімає тролейбусний маршрут №5а через збитковість

24 July 2015, 16:26

Тролейбус №5а сполученням Богунія – Корбутівка, який 4 липня запустили у пробному режимі, а 15 липня продовжили до «Ялинки», 25 липня не вийде на маршрут у зв’язку зі збитковістю.

Відповідний лист-повідомлення в. о. начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Олега Таможського на ім’я начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Тетяни Подорожної розміщений 24 липня у соцмережі.

«За час роботи маршруту 5а з 4.07 по 22.07 збитки підприємства склали 30,8 тис. грн. Подальша експлуатація маршруту в даний час для підприємства економічно недоцільна та щодня приносить значні збитки, погіршуючи і без того складний фінансовий стан ЖТТУ. На підставі вищевикладеного КП ««Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» вимушене зняти з пробної експлуатації тролейбусний маршрут №5а з 25.07.2015 року. Підприємство не виключає в подальшому, за покращення фінансового стану підприємства та збільшення пасажиропотоку, можливість відновлення роботи маршруту тролейбуса сполученням Богунія-Гідропарк», - йдеться в листі.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня 2015 року заступник мера Житомира Євгеній Демчик пообіцяв зробити тролейбусний маршрут №5а системним, а також повідомив, що мерія та ТТУ передбачають збитки в перші місяці роботи тролейбуса, але сподіватимуться на "вирівнювання" ситуації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі