Економіка

АМКУ зобов’язав дві селищні ради провести перерахунок людям за житлово-комунальні послуги в бік зменшення

28 August 2015, 12:29

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало виконавчі комітети Народицької та Лугинської селищних рад Житомирської області зробити споживачам перерахунок за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення у бік зменшення, так як нові тарифи були введені передчасно.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

У комітеті повідомили, що у Народичах рішенням виконавчого комітету селищної ради від 30.04.2015 № 61 “Про затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги для КП “Народичікомунсервіс”  ввели в дію нові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення з 01.05.2015 р., тоді як дата введення тарифів в дію в рішенні визначена не була.

«Відповідно до частини 5 статті 32 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, у разі зміни тарифів на житлово-комунальні послуги виконавець повідомляє про це споживачів не менше ніж за 15 днів до введення їх у дію. Повідомлення про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги з посиланням на рішення виконавчого комітету Народицької селищної ради комунальне підприємство оприлюднено 26.06 у газеті “Життя і слово”. Отже, підприємство повинно було застосувати тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, а також утримання будинків і споруд та прибудинкових територій не раніше, ніж з 11.07.2015», - повідомляє прес-служба.

Аналогічна ситуація склалася і в Лугинах.

«Відділенням встановлено, що з 01.06.2015 у смт Лугини рішенням виконавчого комітету Лугинської селищної ради від 28.05.2015 встановлено та введено в дію нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення, а також утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які надаються КП “Армійське” та КП “Лугинське”. Повідомлення про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги було оприлюднено 10.07.2015, і тарифи на вказані послуги повинні були застосовуватись підприємствами не раніше, ніж з 25.07.2015 р.», - йдеться у повідомленні.

Комітет визнав бездіяльністю дії обох селищних рад, що призвели до ущемлення інтересів споживачів через завчасне нарахування плати за вказані послуги, а також до порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку комунальних підприємств.

Обидві селищні ради зобов’язали провести перерахунки плати споживачам у Народичах - за 71, а в Любарі – за 54 дні, та в місячний строк з дня одержання рішення повідомити про це обласне відділення АМКУ.

Як повідомляв Житомир.info, днями відділення АМКУ зобов’язало зробити перерахунок за воду за 20 днів споживачам селища Брусилів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі