Події

Жителям селища у Житомирській області зроблять перерахунок за воду

21 August 2015, 16:56

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало порушенням антимонопольного законодавства дії Брусилівської селищної ради, яка взимку 2015 року передчасно ввела в дію нові тарифи на водопостачання.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Як виявилось, у лютому 2015 року у смт Брусилів Житомирської області рішенням сесії міськради було введено нові тарифи на послуги з водопостачання, які надає КП «Господарник». Порушення полягає в тому, що рахунки людям прийшли від 1 лютого, а мали з 21 лютого, тобто, через 15 діб після оприлюднення повідомлення про зміну тарифів, яке відбулося 06.02.2015 р.

«Відділенням було встановлено, що з 01.02.2015 у смт Брусилів рішенням 59 сесії 6 скликання Брусилівської селищної ради від 29.01.2015 «Про затвердження тарифів на послуги водопостачання» встановлено та введено в дію нові тарифи на послуги з водопостачання, які надає КП «Господарник» у розмірі 13,00 грн/м3 води для I групи споживачів та 18,00 грн/м3 для II групи споживачів. Повідомлення про зміну тарифів на послуги з водопостачання з було оприлюднено 06.02.2015, і нові тарифи повинні були застосовуватись підприємством не раніше, ніж з 21.02.2015», - повідомляє прес-служба.

Установивши та ввівши в дію з 01.02.2015 нові тарифи на послуги з водопостачання, Брусилівська селищна рада та КП «Господарник» порушили порядок встановлення та введення в дію тарифів на послуги з водопостачання, що призвело до ущемлення інтересів споживачів, - роблять висновок у відділенні.

На засіданні адміністративної колегії відділення представник Брусилівської селищної ради визнав порушення законодавства про захист економічної конкуренції та надав копію рішення, викладеного в новій редакції, яким КП “Господарник” зобов’язано провести перерахунок плати споживачам за послуги з водопостачання.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2014 року відділення АМКУ в області  зобов’язало одне з житомирських ВЖРЕПів провести мешканцям житлових будинків перерахунок плати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій з тієї ж причини – застосування нових тарифів до прийняття рішення виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі