Суспільство

Через засуху врожай картоплі у Житомирській області скоротився на 20-30%, - експерт

29 August 2015, 15:35

Наслідки аномальної посухи в Україні негативно відбилися на врожайності картоплі в цьому році.

Зокрема, у Житомирській області урожай скоротився на 20-30%, - пише Latifundist з посиланням на представника компанії «Агріко» Миколу Гордійчука.

«Найгарячіше літо за останні 15-20 років призвело до того, що врожай у Житомирській, Київській і Чернігівській областях скоротився на 20-30% в порівнянні з 2014 роком», - пише видання, і далі цитує експерта:

«Ще однією актуальною проблемою для українських виробників стало подорожчання всіх складових, необхідних для технології вирощування картоплі. Починаючи з добрив і закінчуючи засобами захисту рослин та ПММ, в порівнянні з попереднім сезоном».

За словами Миколи Гордійчука, практично всі відвідані господарства з любов'ю ставляться до того, що вони роблять.

«Це позитивно для галузі і говорить про те, що картоплярство буде розвиватися», - вважає фахівець.

Експерт зазначає, що заважає цьому відсутність поливу на господарствах.

«Без нього вкрай складно контролювати врожайність на посівних площах. Лише 10, максимум 20% картоплі у вітчизняних аграріїв перебуває під поливом», - розповів Гордійчук.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році селянам Олевського району збиралися безкоштовно роздавати по 20 кг елітної картоплі.

У 2014 році найвища урожайність картоплі в області була відзначена у господарствах Новоград-Волинського району – 260 ц/га, а також Андрушівського та Чуднівського районів – по 250 ц/га.

Житомир.info за матеріалами Latifundist 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі