Суспільство

В Житомирській області селянам безкоштовно роздаватимуть по 20 кг елітної картоплі

22 November 2013, 12:47

На розвиток картоплярства у Житомирській області цього року спрямують 284,7 тис. грн. державної субвенції.

Відповідне рішення було прийняте на сесії Житомирської обласної ради.

«Обласна рада вирішила внести зміни до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки, а саме: суму невикористаних коштів на здешевлення вартості цукру для годівлі бджіл (69,3 тис. грн.), на вирощування льону – довгунцю (70,4 тис. грн.) та здешевлення відсоткової ставки за залученими кредитами фермерськими господарствами (145,0 тис. грн.) у сумі 284,7 тис. грн. спрямувати в галузь картоплярства», - йдеться у рішенні обласної ради.

У департаменті агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації повідомляють, що зазначені кошти отримають насінницькі господарства за вирощене насіння картоплі еліти, яке потім безкоштовно роздаватимуть селянам.

«У поточному році передбачається спрямування субвенції обласного бюджету місцевим бюджетам в розмірі 284,7 тис. грн. насінницьким господарствам за вирощене насіння картоплі еліти та І репродукції для подальшого безкоштовного надання його особистим селянським господарствам Олевського району для сортооновлення та сортозаміни із розрахунку 20 кг на одне господарство», - йдеться у повідомленні департаменту агропромислового розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі