Економіка

У Житомирі за 16 млн грн збираються реконструювати дитсадок, який не працював 20 років

15 October 2015, 17:17

Влада Житомира провела тендер на проведення реконструкції дошкільного навчального закладу №58 за адресою м. Житомир вул. Крошенська, 12-б, на що збиралася витратити майже 16,4 мільйона гривень.

12 жовтня 2015 року став відомий переможець торгів – житомирська компанія «РОС», яка зобов’язалася виконати всі роботи до 31 грудня 2015 року за трохи більш як 16 млн грн.

Замовником тендеру вказане управління капітального будівництва Житомирської міської ради, дата акцепту – 5 жовтня 2015 р. Договір про закупівлю робіт з реконструкції має бути укладений до 4 листопада 2015 року.

У торгах взяли участь 4 житомирських та одне київське підприємство. Пропозиції трьох з них -  ПП «Подік», ПП «СКЕФАЛД» (обидва - Житомир) та ТОВ «Укрспецмонтаж Інвест» (Київ) - були відхилені з різних причин.

Примітно, що пропозиція «Укрспецмонтаж Інвест» була найвигіднішою (11,7 млн грн проти 14-16 мільйонів у конкурентів), але її відхилили через відсутність у підприємства ліцензії на виконання спеціальних (протипожежних) робіт та субпідрядників з відповідною ліцензією.

Таким чином, у конкурсі взяли участь дві житомирські фірми: ТОВ «Зодчество ЛТД» та ПП «Компанія «РОС». Перевагу було надано останній, оскільки її пропозиція (16 092 394,92 грн. з ПДВ) виявилася на 108 тисяч гривень вигіднішою, ніж ціна конкурента.

У технічних вимогах до предмету закупівлі, розміщених на 23 альбомних аркушах,  йдеться, що на території дитсадка має знаходитися овочесховище, тіньові навіси, сміттєзбірник та 5 невеликих урн для сміття, 14 лавок та по 12 гірок, пісочниць та подвійних гойдалок на гнучкому підвісі, а також карусель, ігровий комплекс, футбольні ворота дитячі, рукохід та ігровий спортивний комплекс.

Як повідомляв Житомир.info, дитсадок на Крошенській, 12-б на 320 місць до 1994 року належав колективній фірмі «Житомирінвест» та був закритий у 1995 році через відсутність фінансування. Площа будівлі 3,6 тис. кв. м, закріпленої за нею земельної ділянки – 9, 5 тис. кв. м. 

У квітні 2014 року комісія з майнових питань підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, надала дозвіл на безкоштовну передачу приміщення дитсадка №58 до комунальної власності Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі