Влада

Керівник житомирської поліції назвав себе націоналістом, а акцію «Свободи» - політичною проституцією і порнографією

13 November 2015, 14:30

13 листопада близько двох десятків людей влаштували пікет, аби підтримати свободівців Сидора Кізіна і Віктора Брокарєва. Їх правоохоронці викликали на допит щодо заворушень під Верховною Радою 31 серпня, внаслідок яких загинуло четверо військовослужбовців Нацгвардії. Люди тримали в руках плакати з написами «Нова поліція – старі методи», «Служи народу України!» та «Це перший крок поліції?».

До мітингувальників вийшов т.в.о. начальника ГУ Національної поліції Житомирської області Валерій Рудик.

«Тут написано "репресії", я вважаю, що Сидір Васильович - депутат обласної ради, і це його обов'язок - прийти і дати свідчення згідно чинного законодавства. Тому що він, як депутат, зацікавлений більш за всіх, щоб була встановлена об'єктивна істина у кримінальному провадженні, яке було порушене внаслідок подій, які відбулися 31-го серпня біля Верховної Ради України. Внаслідок кидання гранати у національну поліцію загинуло четверо хлопців наших, Герої. Це не діти олігархів, це діти простих людей», - сказав Валерій Рудик.

Голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін зазначив, що повістки на допит були розіслані представникам опозиційних до влади сил кілька днів тому:

«Саме перед тим, як вчора в обласній раді мало бути важливе голосування за обрання голови обласної ради, ми знаємо, що чиниться шалений тиск на політичні партії, які є опонентами діючої політичної сили. За дивним збігом обставини, позавчора я як голова обласної "Свободи" отримав повістку на допит в управління міліції. Отримує Віктор Брокарєв - голова міської "Свободи", а разом з ними отримують повістку голова обласної партії Ляшка і голова міської організації "Укропу", а також син кандидата на міського голову Любові Цимбалюк, яка вже зараз знаходиться в лікарні з гіпертонічним кризом. Співпадіння? Не думаю. Або це чиясь прикра помилка, або навмисно хтось маніпулює, використовує можливості, я не виключаю, що хтось тисне на управління УМВС. Чому управління УМВС саме перед виборами розсилає повістки?», - сказав Сидір Кізін.

Валерій Рудик зазначив, що кримінальна справа розслідується Головним слідчим управлінням у Києв, і заперечив інформацію про будь-який тиск на місцевих правоохоронців.

«Взагалі вважаю цю акцію заангажованою, політичною проституцією і порнографією», - сказав Валерій Рудик.

Після дискусії свободівці вирішили на допит до слідчого. Подробиці – у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі