Влада

Депутат Житомирської облради хоче дізнатися, чому лісгосп незаконно вирубує соснові дерева

23 November 2015, 16:41

Начальник ДП «Коростенський лісгосп АПК» Петро Сорока організував незаконну рубку соснової лісопосадки у селі Сушки Коростенського району Житомирської області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав український політтехнолог, медіа-консультант Петро Щербина.

«Вершиною цинічного дерибану лісу є те, що рубку посадки почав біля Сушківської загальноосвітньої школи. Відтепер, завдяки Петру Сороці, діти дихатимуть хвоєю лише в своїх мріях та спогадах. Разом з кількома всохлими деревами, йде суцільна рубка здорового лісу. Лісоматеріали вивозяться транспортним засобом (номерний знак АМ2723ХТ), який не належить ДП «Коростенський лісгосп АПК», що свідчить про продаж лісу комерційним пилорамам «з пня». Оскільки ДП «Коростенський лісгосп АПК» є комунальним підприємством Житомирської обласної ради, звертаюся до голови Житомирської обласної ради Лабунської Анжеліки Вікторівни з проханням припинити вирубку соснового лісу біля Сушківської загальноосвітньої школи та зробити кадрові висновки щодо директора ДП «Коростенський лісгосп АПК» Петра Сороки», – пише Петро Щербина.

Депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук вже надіслав звернення на ім’я голови обласної ради Анжеліки Лабунської щодо знищення лісів у Коростенському районі. Новообраний депутат просить розглянути відповідність Петра Сороки на займаній посаді директора ДП «Коростенський лісгосп АПК» на наступній сесії обласної ради, включивши до порядку денного. Крім того, провести незалежний аудит з метою вивчення порушень у діяльності ДП «Коростенський лісгосп АПК» та на час проведення аудиту відсторонити Сороку від займаної посади.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському гідропарку незаконно вирубують дуби та сосни.

Фото Петра Щербини

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі