Місто

Житомирянин переконаний: у гідропарку незаконно вирубують здорові дуби та сосни

6 November 2015, 17:10

Один за одним він показує пеньки на вигляд абсолютно здорових дерев. Ще зовсім недавно тут стояли дуби та сосни. Житомирянин Володимир Яковенко кожного ранку бігає у Житомирському гідропарку. Чоловік каже: на минулому тижні побачив свіжозрізані дерева, які на перший погляд здались йому абсолютно здоровими. Вже наступного ранку він побачив лісничих, які зрізали дуб, на якому також не було помітно ознак хвороби. Володимир каже одразу ж викликав міліцію та працівників екологічної служби.

«Власне, на мій погляд, просто позрізали здорові величезні дерева. В основному дуби, що є просто злочином, також пару сосен зрізали. А все інше: повалені сосни, гнилі, сухі, навіть ті, що справді загрожують здоров’ю людей, так і залишилось», - обурюється член клубу любителів бігу Володимир Яковенко.

Чоловік припускає дерева зрізуються для того, щоб розчистити місце для будівництва.

«Тут просто йде винищення лісу під майбутню забудову. Тому що ліс уже поділений на ділянки для забудови і забудова продовжується. А це, на мій погляд не просто знищення лісу, а сьогодні в країні криза, коли в країні війна – це ріжеться не ліс, а ріжеться довіра людей до своєї влади сьогоднішньої, а це дуже і дуже погано», - розповідає чоловік.

Володимир розповідає: звернувся до міліції та екологічної служби, втім поки безрезультатно.

«Був тільки один дзвінок з екологічної інспекції: чи не міг би я підійти і написати ще одну заяву, бо вони ніяк не можуть написати листа в Київ, щоб їм дали дозвіл на перевірку, і щоб я вказав хто є суб’єктом господарювання. Мені здається, що мені байдуже має бути хто тут суб’єкт господарювання – Тетерівка, військовий лісгосп чи чорт лисий. Вони мають приїхати сюди негайно, бо тут коїться злочин і приймати якісь міри»,- переконаний Володимир Яковенко.

У міліції звітують, після повідомлення про можливу незаконну вирубку лісу на місце одразу виїхала слідчо-оперативна група. Порушень не виявили, але тим не менше проводять перевірку документів, які їм надали лісничі.

«На той момент вони надали усю необхідну документацію, пояснили що відбувається, показали, що ці дерева пошкоджені, підгнилі, вражені грибковими захворюваннями. Тим не менше зібрали усю документацію, взяли копії необхідних документів і зараз перевіряють», - розповідає працівник прес-служби УМВС України в Житомирськй області Наталія Тимчук.

У Державній екологічній інспекції так само обіцяють провести перевірку і встановити законність вирубки дерев у гідропарку.

«Спеціалістами інспекції було здійснено виїзд на дане місце, встановлено факт порубки дерев, що дерева дійсно рубались. На даний момент лісопродукції на місці немає. Після того як звернулись до лісогосподарського підприємства, це Житомирський військовий лісгосп, нам надано всі матеріали: надано дозвіл, лісорубний квиток на дану вирубку деревини і надано матеріали, які погоджені в управлінні лісового і мисливського господарства. Буде зроблено запит на правоохоронні органи для встановлення документів, які є в них. Будемо порівнювати і робити подальші кроки. Будемо встановлювати законність вирубки даної деревини», - запевнив старший державний інспектор Віктор Ткаченко.

Любителі бігу, які вважають незаконним знищення здорових на вигляд дерев, вже нанесли на карту розташування пеньків і кажуть: якщо хтось спробує приховати сліди вирубки лісу, готові надати усю необхідну інформацію правоохоронцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі