Політика

У Житомирі Сидір Кізін відвідав новостворений музей Євгена Концевича в 23-й гімназії

24 November 2015, 17:41

Українська влада може повторити помилки сторічної давнини – про це сказав депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін під час відкритого уроку історії в житомирській гуманітарній гімназії №23. Депутат обласної ради поділився з учнями своїм баченням подій на сході України і розповів, як сам був школярем і потайки з однокласниками вивішував національний прапор у вікні класу.

«Такі уроки дуже налаштовують нас на український лад. Вже хочеться розмовляти українською мовою, ми вже сказали з однокласниками, що будемо розмовляти. Хочеться щось таке робити», - розповідає школярка Маргарита.

Під час візиту до рідної гімназії Сидір Кізін відвідав музей Євгена Концевича. Видатний письменник навчався у 23-й школі, а за життя учні гімназії часто відвідували Концевича у нього вдома – розповідає директор гуманітарної гімназії №23 Ніна Купрійчук. Педагог каже: вчителі та учні гімназії загорілись ідеєю створити клас-музей під час відзначення 80-ї річниці з дня народження письменника.

«Коли діти приходили, вони ділились враженнями і казали: де беруться сили в такої людини, як Євген Васильович. Коли відкривали меморіальну дошку, то ми вирішили, і Наталя Миколаївна дала слово, що ми створимо таку кімнату», - каже директор гуманітарної гімназії №23 Нін Купрійчук.

Сидір Кізін розповідає: одразу відгукнувся на прохання допомогти у створенні музею.

«Коли Наталя Миколаївна звернулась з цією ідеєю до нас - це так спонтанно вийшло. Ми ще на відкритті пам’ятної дошки Євгену Концевичу спілкувались з його друзями про те що було б добре, якби був музей в школі. І власне це так спонтанно вийшла ця ідея і я, звичайно відгукнувся на неї, тому що я теж дуже зацікавлений в тому, щоб в учнів нашої гімназії було відчуття належності до такого колективу, в якому вчились такі люд. Сподіваюсь, що буде ефект великий від цього не тільки для школи, для гімназії, але і для Житомира. Для творчих людей, хто буде відвідувати», - переконаний Сидір Кізін.

Педагоги 23-ї гімназії планують вже найближчим часом доповнити музей особистими речами письменника та збірками його творів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі