Влада

У місцевих радах Житомирської області тепер буде поіменне голосування

26 November 2015, 17:07

У місцевих радах Житомирської області відтепер буде відкрите поіменне голосування.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону України.

«Депутати забезпечили введення прозорого голосування у місцевих радах та громадського контролю за голосуванням кожного депутата. Відповідний проект Закону України «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо поіменних голосувань)» Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому. За це проголосували 236 народних депутатів», – йдеться в повідомленні.

Ухвалення цього законопроекту дозволить підвищити персональну відповідальність депутатів і покращить якість роботи місцевого самоврядування. Рішення місцевих рад ухвалюватимуться відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, для яких чинним законом передбачається таємне голосування (наприклад, питання обрання на посади в раді, висловлення недовіри).

Результати поіменного голосування підлягатимуть обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Усі результати поіменних голосувань розміщуватимуться у той же день на офіційному сайті ради і зберігатимуться там протягом необмеженого строку.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2014 року Житомирська обласна рада ввела поіменне голосування. Відповідний проект був розроблений колишнім заступником голови облради Русланом Годованим. Проте, як відомо, Житомирська міська рада так і не спромоглася затвердити відповідне голосування.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі