Влада

На Житомирській митниці стоять тролейбуси, які купила дніпропетровська фірма

1 December 2015, 16:21

На Житомирській митниці 1 грудня на стоянці стояли тролейбуси фірми MAN, які купила дніпропетровська фірма.

Про це Житомир.info повідомили читачі. Перший заступник керівника Житомирської митниці ДФС Валерій Кубаль підтвердив цю інформацію.

«Я вам не скажу, чи ці тролейбуси для Житомира, але те, що це їх оформляють інші суб’єкти – це однозначно. Їх оформляли вчора, 30 листопада. Їх привезли з Європи, з Німеччини. Ці тролейбуси не стоять, вони оформлені. Їх оформляв «Торговий дім «Літан», тролейбуси марки MAN, 8 тролейбусів. Оформлялися вони через митницю у Дніпропетровську, а не у нас, як кажуть, будь-який суб’єкт може здійснити митне оформлення в тому митному режимі – експорту чи імпорту, на будь-якій митниці. Тобто, чи це для Житомира, чи не для Житомира, я вам сказати не можу. У нас суб’єкт приїхав, привіз, оформився, і далі він, кому куди везе чи перепродає, чи для Житомира, чи для Вінниці, Тернополя, Дніпропетровська… А те, що вони були оформлені ще всі вчора – це однозначно. Те, що вони на стоянці постояли, видно, чекали час, чи, як правило, систематична зупинка для суб’єктів, чого вони стоять – це затримка коштів для оформлення», – розповів перший заступник начальника Житомирської митниці ДФС Валерій Кубаль.

На сайті «Наші гроші» є інформація про те, що КП «Електроавтотранс» Сумської міськради 5 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Торговий Дім «Літан» на постачання вживаних тролейбусів на суму 14,94 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Дніпропетровське ТОВ «Торговий Дім «Літан» засновано Дмитром Науменком і Олегом Суховим. Вони також є співзасновниками ЗАТ «Літан». Разом з ними до списку власників входить директор ККП «Донелектроавтотранс» Володимир Захаров, Геннадій Олійник, директор донецького комунального підприємства «Облелектротранс». З липня 2013 року ЗАТ «Літан» перебуває в стані припинення через банкрутство.

Як повідомляв Житомир.info, у соцмережі писали про 15 б/у тролейбусів для Житомира, які стояли на стоянці у Новограді-Волинському, але у Житомирській мерії повідомили, що нічого не купляли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі