Події

Власниці комплексу «Волна», яка напала на житомирських журналістів, загрожує до двох років обмеження волі

23 December 2015, 14:55

До двох років обмеження волі загрожує власниці готельно-оздоровчого комплексу «Волна», яка майже два місяці тому з лайкою та кулаками напала на житомирських журналістів, які приїхали знімати пожежу у лазні готельно-оздоровчого комплексу. Спочатку їм заважав працювати охоронець, а згодом вибігла і власниця «Волни»: напала на оператора Житомир.info і відібрала у журналіста мікрофон. Через деякий час Євгенія Волинець повернулася і напала на іншу знімальну групу. За фактом перешкоджання журналістській діяльності у поліції відкрили кримінальне провадження.

«Зареєстровано кримінальне провадження за статтею 171 ККУ - це перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Міра покарання за цією статтею передбачує штраф у розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт строком на 6 місяців, або обмеження волі строком до двох років. По даному кримінальному провадженню особі оголошена підозра, Допитані свідки, проведено обшуки. Справа піде до суду», – каже заступник начальника слідчого відділу ГУНП в Житомирській області Юрій Лисак.

9 грудня Євгенії Волинець було оголошено про підозру. Потерпілими у справі визнано 5 співробітників житомирських засобів масової інформації, тож процес досудового розслідування знаходиться під особистим контролем керівництва Житомирської прокуратури.

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів інтернет - видань «Житомир.info», «Житомир.today» та телеканалу «СК1» за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 171 ККУ. Враховуючи особливий резонанс зазначеної кримінальної справи, групою прокурорів, які здійснюють кримінальне керівництво є заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури Горпинич Віталій Миколайович та безпосередньо я», - розповідає прокурор Житомирської місцевої прокуратури Марина Тітова.

В січні наступного року правоохоронці планують направити справу до суду, до того часу поліція та прокуратура мають провести низку додаткових слідчих дій, які поки що є таємницею досудового розслідування.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі