Влада

У Житомирській області нові паспорти у вигляді іd-картки видаватимуть лише громадянам, яким виповнилось 16 років

5 January 2016, 17:14

З 11 січня 2016 року міграційна служба почне оформляти паспорт громадянина України у вигляді пластикової картки. У Житомирській області у 9 підрозділах міграційної служби вже встановлене необхідне обладнання.

Про це Житомир.info розповів спеціаліст по зв’язках з громадськістю управління міграційної служби у Житомирській області Анатолій Шнайдер.

«Ці паспорти оформляються на даний час не всім, а тільки громадянам, які досягли 16 років, тобто перші. В нас сьогодні була прес-конференція голови служби в Києві, він сказав, що десь в кінці січня, можливо на початку лютого, ну, подивляться як процес піде, і будуть переоформляти тим, в кого вже є паспорт. На даний час, оці паспорти для 16-літніх вони будуть безкоштовні, бо це як перший раз. З 11 січня тільки розпочнуть оформляти паспорти громадянина України у вигляді іd-картки. А виготовляє їх Поліграфкомбінат або за 10 календарних днів, або за 30 календарних днів. У Житомирі вже є обладнання і підрозділи міграційної служби також готові до цього, правда не всі, а лише ті, де стоїть це обладнання. А обладнання стоїть у Житомирі, мається на увазі Богунський та Корольовський районні відділи, Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському і ще в чотирьох районах поставили нещодавно, перед Новим роком – це Коростишів, Малин, Попільня і Ємільчино, ось в цих районах можна буде оформляти такі паспорти», –  розповів Анатолій Шнайдер.
 
Поки ще не встановлено остаточної вартості паспорта у вигляді пластикової картки для громадян, які виявлять бажання переоформити звичайний паспорт на іd-картку.
 
«На даний час остаточної ціни паспорта ще немає. Виробник виставив ціну свою, це виробник Поліграфкомбінат «Україна», він виставив ціну за бланк. Як сказав сьогодні голова, цей бланк буде коштувати без НДС і без електронного чіпа – 100 гривень, без НДС і з електронними чіпом – 160 грн, але сюди треба добавити вартість адміністративної послуги, ця вартість на даний час законом не встановлена і, яка буде загальна ціна, на даний час ми просто сказати не можемо», – зазначив спеціаліст по зв’язках з громадськістю управління міграційної служби у Житомирській області Анатолій Шнайдер.
 
Як повідомляв Житомир.info, після Нового року житомиряни зможуть отримати паспорти у вигляді id-карток від 100 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі