Влада

Після Нового року житомиряни зможуть отримати паспорти у вигляді id-карток від 100 грн

15 December 2015, 10:45

З 1 січня 2016 року в Україні запровадять паспорт громадянина України нового зразка у формі пластикової картки. Коштуватиме новий документ від 100 грн до 160 грн.

Про це повідомляють на офіційному сайті президента України.

«Багато років нас годували тим, що держава не здатна це робити, що для виготовлення подібних карток потрібні приватні компанії, пов'язані з корупцією, на які буде витрачатися величезна кількість державних коштів. На сьогоднішній день ми говоримо, що це має коштувати в межах 100-160 гривень без ПДВ», – йдеться в повідомленні.

Запровадження паспортів нового зразка було здійснено в рамках виконання Угоди про асоціацію з ЄС та заходів з євроінтеграції. План дій щодо безвізового режиму передбачає заходи з виготовлення і переведення від пострадянської до європейської системи ідентифікації особи. Запровадження електронних карток є важливим для забезпечення національної безпеки держави, – повідомляють на сайті.

Глава держави висловив сподівання, що Поліграфкомбінат «Україна» забезпечить Державну міграційну службу необхідною кількістю карток у повному обсязі – до 45 тисяч таких карток на добу.

В управлінні міграційної служби у Житомирській області поки чекають на інструктаж.

«Конкретних документів та інструкцій до нас ще не приходило», – зазначили в управлінні.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2016 року громадяни України зможуть оформляти вітчизняні паспорти у формі id-карток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі