Події

У Житомирській області відбулася масова бійка біля клубу, люди обурені «легкою» кваліфікацією злочину

18 January 2016, 13:33

У селі Червоні Хатки Романівського району Житомирської області відбулася масова чоловіча бійка, двоє учасників якої потрапили до лікарні, ще один з переломом носа та тріщиною в щелепі лікується вдома.

Про це в електронному листі Житомир.info повідомили жителі сіл Червоні Хатки та Залужне Романівського району.

Бійка відбулася в ніч на 10 січня після закриття клубу. Люди стверджують, що на місцевих хлопців напала група озброєних осіб з райцентру Романів, які приїхали на трьох автомобілях.

«З автомобілів вибігли близько 24 осіб, які були озброєні кастетами та перебували в неадекватному стані. Нічого не пояснюючи, по-звірськи почали бити місцевих хлопців, серед яких був учасник АТО Войцехівський Дмитро. Хлопці від таких страшних ударів одразу втрачали свідомість. Деякі з них отримали струс мозку, деякі - переломи носа, тріщини в щелепі, гематоми на руках, ногах, ребрах, забої та синці. Двоє з них, а саме Іваніцький Олександр та Зелінський Костянтин, перебувають на лікуванні в районній центральній лікарні, куди їх привезли в тяжкому стані, ще один, Поліщук Ярослав, з переломом носа та тріщиною в щелепі перебуває на лікуванні вдома, попередньо пройшовши судмедекспертизу в смт Чуднів», - йдеться в листі.

Люди пишуть, що подали заяву до Романівського відділення поліції, а заяву прийняв старший слідчий відділення Колесник. Проте люди сумніваються в об’єктивності розслідування та обурюються занадто легкою кваліфікацією злочину:

«У нас є підозри на те, що слідство розслідується надто повільно, необ’єктивно. Знайомлячись зі справою, ми зрозуміли, що не з’явилися нові імена у справі, окрім тих, які були надані слідству свідком (…). Крім того, почали надходити дзвінки з погрозами від невідомих осіб, які можливо причетні до нападу. Попередня кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Невже  струс мозку, перелом носа та тріщини в щелепі є легкими тілесними ушкодженнями? Просимо посприяти справедливому розслідуванню справи та покаранню кривдників», - написали жителі.

Як поінформували Житомир.info в прес-службі Головного управління Національної поліції в Житомирській області, на даний момент розпочинається експертне вивчення медичної документації всіх потерпілих для можливого перекваліфікування події.

«Дійсно, такий факт був зареєстрований. Щоправда, повідомлення проте, що сталася бійка, надійшло майже через добу, коли її учасники відчули себе недобре й звернулися до лікувального закладу. Попередньо були внесені відомості до Єдиного реєстру судових рішень за ст. 25 ККУ (нанесення легких тілесних ушкоджень), але остаточна кваліфікація злочину буде здійснена після проведення судово-медичної експертизи усім учасникам і вивчення медичної документації. Сьогодні якраз витребувано частину медичної документації по учасниках бійки, які вже виписані з лікарні. Всі учасники встановлені, всі опитані і триває подальше досудове розслідування», - повідомила старший інспектор відділу комунікацій ГУ Нацполіції Наталія Тимчук.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2015 року в масовій бійці, яка відбулась в селі Паволоч Попільнянського району між охоронцями аграрної фірми та людьми, які представляли інтереси банку, брало участь близько 200 чоловік. Тоді від пострілу загинув молодий охоронець, ще  4 чоловікам були заподіяні тілесні ушкодження.

Кілька років тому в Бердичеві Житомирської області в одному з ресторанів відбулася масова бійка, в якій брало участь близько двох десятків нетверезих відвідувачів.

Фото потерпілих, надіслані в елетронному листі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі