Влада

У Житомирській облдержадміністрації розбирались у конфлікті в селі Паволоч

10 March 2015, 19:20

Протистояння між агрофірмою та банком, в результаті якого 7 березня у селі Паволоч Попільнянського району загинув молодий хлопець, розбирали на нараді в Житомирській облдержадміністрації.

«Під час цієї бійки було заподіяно тілесні ушкодження 4 чоловікам і ще одній особі, яка отримала поранення з пристрою «Флобер». Це 5 мм куля, попала вона між ребрами в серце, у зв’язку з чим настала смерть. Даний пристрій є пневматичною зброєю. Ніхто не очікував, що будуть такі наслідки, але маємо те що маємо. Після вчинення даного злочину було проведено ряд заходів, згідно яких було відкрите кримінальне провадження, по якому допитана була 251 особа, одна особа на даний час затримана, з нею проводяться слідчі дії. Що розказує затриманий – не розголошуємо у зв’язку з таємницею слідства», - розповів начальник Попільнянського районного відділу УМВС України в Житомирській області Віктор Кізленко.

Очевидці бійки кажуть, що за рівнем жорстокості вона була схожа на бійки на Майдані у Києві.

«Ось цей натовп з боку банку перейшов в дальній кут, це приблизно метрів 700-800 від елеватора до далекої сторони поля, яка під охороною. Хлопці перелізли, кинули дошки на колючий дріт і ось цим натовпом півкроком напівбіжучи ця юрба з усім, що є під рукою, по дорозі навіть деякі ламали якісь турнікети дерев'яні, для того щоб використовувати їх як дубини. Я так розумію, що за всім за цим насамперед стоять організатори. Так, винні ті, які це робили. Безумовно, вони повинні понести покарання, але в першу чергу винні ті, хто це організував. Їм було начхати, до чого там домовляться, чи домовляться взагалі. У них є кукурудза, 15 млн. доларів на полі і тому незалежно від того, хто що вирішив. Оскільки у нас існує ринок судових рішень, тому у нас неможливо отримати чіткої судового рішення, яке було б об'єктивним. Тому сьогодні одна фірма купила, завтра придбала друга. У відповідь на це післязавтра ці на тих. І ось так вони змагаються купують, розуміють що марно, оскільки люди, а це олігархічні клани як з одного, так і з іншого боку, оскільки вони звикли вирішувати або так, або силою. Ось воно так і вийшло», - розповів представник батальйону оборони краю «Полісся» Олег Умінський.

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський закликав правоохоронців приділити особливу увагу розслідуванню конфлікту у селі Паволоч.

«Я вважаю, я буду закликати і я буду наполягати на тому, щоб все таки більш жорстко працювали. Зараз я вважаю, що очільник районної міліції зовсім не жорстко працює в цьому напрямку. Це недопустимо. У нас зараз один затриманий, коли бійка була, з них сто чоловік взагалі не мали ніяких правових підстав. Я розумію, що не всі брали участь у бійці, але чоловік 10, 15, 20 - вони однозначно брали участь і ми зараз не можемо встановити цього», - каже Сергій Машковський.

Правоохоронці повідомляють, що нині у рамках досудового розслідування, розпочатого за статтями «Умисне вбивство», «Незаконне поводження зі зброєю» та «Хуліганство» оголошено про підозру 28-річному жителю Хмельниччини, який стріляв.

 Як повідомляв Житомир.info, в с. Паволоч Попільнянського району 7 березня в результаті сутички між представниками банку і приватної фірми отримав смертельну травму 20-річний житель Житомирського району. В цей же день ввечері губернатор Сергій Машковський выїхав на місце події та провів оперативну нараду. Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (Навмисне вбивство), ч.2 ст. 121 (Навмисне  тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого), ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Банк ПУМБ висловив співчуття у зв’язку з загибеллю у Житомирській області співробітника охоронної фірми.

За словами керівника Попільнянської міліції, постраждалі в результаті масової бійки та стрілянини в селі Паволоч відмовляються писати заяви. 

Батальйон оборони краю «Полісся» у соцмережі розповів подробиці конфлікту в селі Паволоч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі