Місто

У Житомирі щоденно дезінфікують громадський транспорт

4 February 2016, 17:13

«Проходжу спочатку ці поручні, потім ось проходжу, сидіння витираю, кропимо, робимо дезінфекцію», - працівниця депо Галина Василенко демонструє, як дезінфікуючими засобами обробляє трамвай перед виходом на лінію.

За графіком таку дезінфекцію проводять три-чотири рази на місяць. Але під час спалаху грипу кожен тролейбус обробляють мінімум 2 рази в день і вночі після проведення технічного огляду. Займається цим шестеро працівників.

Дезінфікують, щоб убезпечити не лише пасажирів, але й власних працівників, які працюють на лінії – каже керівник трамвайно-тролейбусного управління.

«Найбільш вразливі – це кондуктори, які безпосередньо спілкуються в рухомому складі. На сьогоднішній день 25 чоловік – це ті люди, які знаходяться на лікарняному», – каже т.в.о. директора Житомирського ТТУ Олег Таможський.

Про те, що транспорт у Житомирі дезінфікують, пасажири дізнаються від журналістів.

«Я про це знав, але я знав у Києві, а у Житомирі не знав, чи вони роблять. Добре, бо люди ж тут їдуть різні. Може, і дійсно хтось хворіє. Взявся за цю ручку, знаєш що там? То може це і правильно. Я вважаю, що це добре», – каже житомирянин Дмитро Ярош.

Щоправда, не всі пасажири вірять, що така дезінфекція убезпечить їх від грипу.

«Я вам хочу сказати, що ні. Бо не настільки вони його оброблять, щоб нам краще було, але повинна бути обробка. Обов'язково повинно бути», – каже житомирянк Ніла Олексюк.

Листи з рекомендацією проводити дезінфекцію у тролейбусах маршрутках перевізникам розіслало управління транспорту і зв’язку міської ради. Водіїв, кондукторів та контролерів також радять забезпечити захисними масками.

«У нас була проведена розширена нарада із запрошенням перевізників, керівництва трамвайно-тролейбусного управління, на якій також було наголошено одне із питань стосовно проведення таких профілактичних заходів стосовно забезпечення кондукторів чи водіїв захисними масками. По питанню недопущення розширення захворюваності по грипу», - каже заступник начальника управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Валентин Васянович.

Втім, до такої рекомендації перевізники дослухатися не поспішають. Постоявши на зупинці з півгодини, ми так і не побачили ні кондукторів, ні водіїв у захисних масках.

Нагадаємо, за останні два дні у Житомирі на грип та ГРВІ захворіли 1022 житомирян, з них 482 дітей. Госпіталізовано 74 людини, з них 61 дитина. Вранці у лікарні помер 34-річний чоловік з діагнозом двобічна позагоспітальна пневмонія.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі