Події

У Житомирі перше судове засідання по справі перешкоджання діяльності журналістів не відбулося

8 February 2016, 14:38

Власниця готельно-оздоровчого комплексу «Волна», яка 29 жовтня 2015 року напала на житомирських журналістів, не з’явилася на перше підготовче судове засідання, яке 8 лютого мало відбутися у Богунському районному суді м. Житомира.

Євгенію Волинець обвинувачують за двома статтями Кримінального Кодексу: ст.171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста» і ст.347 з позначкою 1 «Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів.

На судове засідання прийшли лише троє з п’яти журналістів, які проходять у справі як потерпілі. Суддя Наталія Гулак поставила питання про можливість проведення судового засідання за їх відсутності, але прокурор Марина Тітова порадила перенести судове засідання.

«Явка обвинуваченого під час судового розгляду є обов’язковою, а також не з’явилися двоє потерпілих, та причини їхньої явки на даний час не відомі. Прошу перенести судове засідання на іншу дату та повторити виклик осіб, які не з’явились на сьогоднішнє засідання», - каже прокурор Житомирської місцевої прокуратури Марина Тітова.

Суддя також повідомила, що інформації про належне повідомлення обвинуваченої у суду немає.

«Єдиний кого повідомили листом – це Волинець, оскільки її телефону у нас немає. А повідомлення учасників передбачене будь-яким засобом зв’язку. Відправили їй рекомендувальний лист. Коли вона його отримає – я не знаю, це вже від мене не залежить. Щоб ви розуміли: строки для призначення справи – 5 днів з того моменту, як надійшла справа. В п’ятиденний термін пошта буде працювати?», - зауважила суддя Наталія Гулак.

Суд прийняв рішення про перенесення судового засідання.

«Відповідно до статті 325 КПК України («Наслідки неприбуття потерпілого» - ред.), в зв’язку з неявкою на судове засідання потерпілих, відсутності інформації  щодо належного їх повідомлення та неявки обвинуваченої Волинець та відсутності  інформації щодо належного її повідомлення суд вважає за необхідне відкласти підготовчого судового засідання»,- повідомила Наталія Гулак.

Наступний розгляд справи відбудеться 19 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, 29 жовтня 2015 року Євгенія Волинець з лайкою накинулася на житомирських журналістів, які приїхали знімати пожежу у розважальному комплексі. 29 січня процес розслідування правоохоронці завершили і направили до суду обвинувальний акт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі