Місто

Двом десяткам житомирян вручили перші паспорти у вигляді id-карток

9 February 2016, 14:05

У Житомирі 9 лютого вручили перші 23 паспорти громадянина України у вигляді id-картки особам, яким виповнилося 16 років.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації

«На першому етапі біометричні пластикові паспорти, які у Європі називають id-картка, видають лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють такий документ вперше. Для них він є безкоштовним. Інші громадяни України, які бажають отримати такий документ, зможуть це зробити лише після прийняття Верховною Радою Закону України №3224. Заміна паспорта у формі книжечки на паспорт у формі id-картки не є обов’язковою. Термін дії id-картки – десять років. Виготовляється із полікарбонату, а дані наносять лазером. Розмір картки – 5,4 на 8,6 см. Вона має безконтактний електронний двох ядерний чіп. Канал даних повністю кодований. На документі – 18 елементів захисту», – йдеться в повідомленні.

З 11 січня до підрозділів міграційної служби Житомирської області для оформлення паспортів громадянина України у вигляді id-картки уже звернулося майже 800 осіб, яким виповнилося 16 років і вони документуються паспортом вперше.

Як повідомляв Житомир.info, за перший тиждень в Житомирській області оформили 162 біометричних паспорта.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі