Суспільство

За перший тиждень в Житомирській області оформили 162 біометричних паспорта

21 January 2016, 09:21

За перший тиждень до територіальних підрозділів міграційної служби Житомирської області за оформленням паспортів громадян України вигляді id-картки звернулося 162 особи.

Про це повідомляє головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ управління Державної міграційної служби України в Житомирській області Анатолій Шнайдер.

«Найбільше громадян, по 28 і 27, звернулося відповідно до Богунського районного відділу м. Житомира та Новоград-Волинського районного сектору. Ще у трьох територіальних підрозділах УДМС - Бердичівському, Корольовському та Коростенському - прийняли більше 20 заяв», - йдеться у повідомленні.

Прийом заяв-анкет на оформлення внутрішнього паспорта громадянина України нового зразка розпочався з 11 січня цього року. Зараз документування таким паспортом зможуть зробити лише особи, які отримують його вперше і яким виповнилося 16 років. Такий паспорт для цієї категорії осіб є безкоштовним.

На даний час подати заяву на оформлення паспорта вигляді id-картки можна у дев’яти територіальних підрозділах міграційної служби області: Богунському та Корольовському районних відділах м. Житомира та Бердичівському, Ємільчинському, Новоград-Волинському, Коростенському, Коростишівському, Малинському і Попільнянському районних секторах. В усіх інших підрозділах відповідне обладнання для оформлення паспорта громадянина України у вигляді id-картки планується встановити до кінця 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 14 січня 2016 року паспорт громадянина України у вигляді пластикової картки оформили 42 жителя області. Для тих, у кого вже є звичайний паспорт, бланк нового зразка коштуватиме від 100 до 160 грн.

Фото УДМС України в Житомирській області 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі