Влада

Електричку «Київ-Житомир» запустять після того, як міська рада виплатить борг за перевезення пільговиків, – ОДА

18 February 2016, 17:09

Опублікована на сайті Житомирської міської ради петиція «Залізничне сполучення із столицею України. Електричка до Києва» набрала необхідні 250 голосів. У відповідь на петицію виконком надіслав лист до управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА, оскільки дане питання не відноситься до компетенції міськради.

Про це йдеться у відповіді на петицію, опубліковану на сайті Житомирської мерії.

«Повідомляємо Вам, що дане питання відноситься до компетенції Житомирської обласної державної адміністрації. Враховуючи зазначене, виконавчим комітетом Житомирської міської ради направлено лист до управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації, щодо клопотання зазначеним управлінням перед Коростенською дирекцією залізничних перевезень ДТГО «Південно-Західна залізниця» про відновлення курсування електропоїзду підвищеного комфорту №862 вищевказаного сполучення, оскільки це питання має важливе соціальне значення для великої кількості населення міста Житомира та Житомирської області», – зазначають у відповіді.

В адміністрації повідомляють, що відновлення курсування електропоїздів на дільниці Київ-Фастів-Житомир, можливе після погашення міською радою заборгованості за перевезення пільговиків.

«Зі сторони Житомирської облдержадміністрації неодноразово порушувалося питання перед ПАТ «Укрзалізниця» щодо відновлення прямого залізничного сполучення між м. Житомир та м. Київ. З метою вирішення зазначеної проблеми ще 24.06.2015 року у Міністерстві інфраструктури України за участю всіх зацікавлених осіб була проведена нарада з питань рівня обслуговування пасажирів залізничним транспортом на дільниці Київ-Фастів-Житомир та стану відшкодування витрат з перевезень громадян пільгових категорій в приміському сполученні за січень-травень 2015 року. На сьогодні, аби відновити курсування електропоїздів на дільниці Київ-Фастів-Житомир, необхідно, щоб Житомирська міська рада виділила фінансовий ресурс на погашення заборгованості перед ДТГО «Південно-Західна залізниця» за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом», – йдеться в повідомлені, опублікованому на сайті Житомирської ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у відповідь на  запит народного депутата Борислава Розенблата «Укрзалізниця» повідомила, що не збирається запускати потяг Київ-Житомир, бо він нерентабельний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі