Влада

Житомирська обласна рада визнала незадовільною роботу обласного Держгеокадастру

1 April 2016, 11:20

Скільки заяв від учасників АТО на видачу земельних ділянок вже опрацьовано та чи скасували рішення про видачу земельних ділянок славнозвісним львівським студентам - відповіді на ці питання захотіли почути від новопризначеного керівника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області.

На початку сесії Оксана Присяжнюк, яка віднедавна виконує обов’язки начальника обласного управління Держгеокадастру, була відсутня і з’явилась лише після перерви. Заслухавши звіт, присутні вирішили з’ясувати, чому житомирський Держгеокадастр так довго розглядає заяви від учасників збройного конфлікту на Сході України.

«У нас 3 тисячі військовослужбовців не можуть отримати тому що довго розглядаються ці заявки, а львівським студентам ми виділяємо за тиждень. І потім йде перекладення відповідальності: Держгеокадастр області не може це скасувати, бо це повинен Держгеокадастр України скасувати. Мені отака відповідь надавалась. То навіщо тоді Держгеокадастр області? І чому як керівник області я дізнаюсь про ваше призначення виконуючою обов’язки з фейсбуку від активістів?» - сказав голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Питання до новопризначеної виконуючої обов’язки начальника виникли не тільки в депутатів.

«Чому приходять для хлопців і дружин загиблих відмови через 30 днів, а для львівських студентів ви за сім днів зробили. Вчора прийшла відмова для АТОшника, нашого журналіста, від вас. Там нібито земельна ділянка зайнята. Ви кажете: приходьте з викопіюванням. Де проста людина його має взяти, він, вибачте, воював, він не знає, де взяти це викопіювання. Ви кажете: коли буде викопіювання, тоді приходьте і пишіть на земельну ділянку. Це як? Львівські студенти знайшли собі ділянки і викопіювання, а прості хлопці собі його не можуть знайти», - обурилась громадська активістка Ірина Коцюба.

Так і не отримавши чітких відповідей на поставлені питання, депутат обласної ради закликав припинити обговорення звіту керівника обласного Держгеокадастру і ухвалити звернення до Верховної ради України.

«Навіщо ми граємо на публіку?  Можливо, треба до депутатів Верховної Ради звертатись, щоб вони змінювали закон про видачу ділянок? А не сьогодні просто говорити, толку з цього? Потрібне звернення до депутатів Верховної ради, щоб вони змінювали закон», - сказав депутат обласної ради Олег Пінський.

«Ми можемо довго звертатись до депутатів Верховної Ради, але вони там не можуть ні коаліцію скласти, ні економікою зайнятись. В мене є до вас пропозиція поставити на голосування: визнати незадовільною роботу управління Держгеокадастру в Житомирській області, терміново призначити керівника, а не виконуючого обов’язки (за погодженням з адміністрацією і депутатами) та провести перевірку діяльності Держгеокадастру за 2015-2016 роки і скасувати накази про видачу землі львівським студентам по Володар-Волинському, по Коростишеву, по Черняхівському району. Чесно, ви просто граєтесь з вогнем. І окремо звернутись до депутатів Верховної Ради щодо прийняття закону про зміни в законодавстві і взагалі – скасувати цей Держгеокадастр», - запропонувала голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська.

Таку пропозицію підтримали 58 народних обранців. На другому пленарному засіданні депутати обласної ради збираються заслухати звіт про видачу земельних ділянок учасникам АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі