Влада

Депутати Житомирської облради рекомендують звільнити Оксану Присяжнюк і провести перевірку роботи управління Держгеокадастру

31 March 2016, 13:33

Депутати облради рекомендують звільнити керівника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області Оксану Присяжнюк, яка звітувала про виділення земельних ділянок учасникам АТО.

Присяжнюк виступала після перерви у пленарному засіданні сесії обласної ради 31 березня.

«У нас, слава Богу, з’явився (у сесійній залі) виконуючий обов’язки начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк Оксана Анатоліївна. Прошу вас, поінформуйте», - запросила голова облради Анжеліка Лабунська.

Оксана Присяжнюк зачитала інформацію про надходження заяв від учасників АТО на отримання земельних ділянок, кількість виданих ділянок, причини відмов тощо.

Анжеліка Лабунська поцікавилася, коли зареєстрована перша заява учасника АТО, яка досі не розглянута.

«У вас студенти зі Львова звертаються і на наступний день отримують ділянки у Володарсько-Волинському районі, а 3 тисячі учасників АТО і досі чекають», - зауважила Лабунська.

Губернатор Сергій Машковський поцікавився, чи скасовані накази про виділення землі «львівським студентам».

«Ми зверталися і повідомляли в Держгеокадастр, на даний час ці накази не скасовані»,– повідомила Оксана Присяжнюк.

Машковський також обурився, що керівника обласного управління Держгеокадастру призначили без погодження з ним, а він про призначення дізнався «з фейсбуку, від активістів».

Голова облради поставила на голосування питання про невідповідність Оксани Присяжнюк займаній посаді та проведення перевірки роботи обласного управління Держгеокадастру.

«Визнати незадовільною роботу управління Держгеокадастру в Житомирській області, терміново призначити керівника, а не виконуючого обов’язки, провести перевірку роботи управління за 2015 рік і взагалі скасувати оці накази про видачу землі львівським студентам, ви граєтесь з вогнем. Пропоную прийняти таке звернення від депутатів обласної ради», - сказала Лабунська.

58 депутатів підтримали цю пропозицію.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, до перерви депутати мали заслухати інформацію про хід виконання протокольного доручення щодо надання інформації в. о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції в Житомирській області, але відклали розгляд питання через відсутність Оксани Присяжнюк. Голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська погрожувала поставити на голосування питання про звільнення керівника обласного управління Держгеокадастру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі