Місто

У контрольний день виручка в житомирських тролейбусах склала майже 100 тисяч гривень

29 April 2016, 12:31

У житомирських тролейбусах 28 квітня підраховували кількість пасажирів та контролювали, як вони сплачують за проїзд. За один день у тролейбусах сума від продажу квитків становила близько 93 тисячі гривень.

Про це Житомир.info розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Із заміною квитка була суто моя ініціатива, щоб ми могли надійно це діло перевірити і поставили на лінію громадський контроль. Окрім контролерів ТТУ було ще 15 зовнішніх залучених людей, які їздили впродовж дня і перевіряли квитки, посвідчення, перевіряли хто не оплачує і стимулювали до оплати. Були випадки, коли в тролейбус за день по 5 разів контролери заходили в тролейбус. Ми надрукували 50 тисяч квитків, скільки реалізовано ми ще точно підраховуємо. Попередньо виручка за день становить десь приблизно 93 тисячі гривень, це більше ніж в будь-який інший день. Скільки людей проїхали за вчорашній день ще точно сказати не можемо, бо підраховуємо. Якщо говорити про платного пасажира, то 93 тисячі поділити на 2 і отримаємо кількість платних пасажирів», – зазначив Дмитро Ткачук.

Дослідження пасажиропотоку здійснює кафедра «Автомобілі і механіка технічних систем» Житомирського державного технологічного університету та  Житомирський автомобільно-дорожній коледж Національного транспортного університету. На дослідження міська рада виділила 120 тисяч гривень.

«На дослідження підрахунку пасажиропотоку виділено 120 тисяч гривень. Дослідження складається з двох основних завдань: перше в годину пік на певній точці в місці стояли по два студента, які записували наповненість всього транспорту, який там їхав: маршрутки, тролейбуси. По коефіцієнтах та шкалі вони визначали на скільки транспорт заповнений, скільки штук проїхало, і в яку годину по часових інтервалах. Це тривало два дні 27 та 28 квітня. Вчора, 28 квітня у всіх тролейбусах сиділи студенти, які рахували скільки людей зайшло і вийшло на кожній зупинці. Ми будемо бачити результати по кожній зупинці, скільки людей сідає, в який часовий проміжок вони сідають і будемо робити висновки, скільки потрібно одиниць транспорту, з якого району і куди більше людей їде. В тролейбусах рахували пасажирів студенти політеху, ми замовили це в політеха. Я думаю, що з кожним студентом договір ніхто не заключав і вони та якось через профком будуть вирішувати. У мене немає інформації чи вони працювали на громадських засадах», – розповів Дмитро Ткачук.

За словами Дмитра Ткачука, всю зібрану інформацію будуть обробляти. На основі цього будуть підготовленні висновки доцільності внесення змін в транспортну мережу. На обробку цієї інформації потрібно це десь півтора місяці, потім виконавці дослідження проведуть загальну презентацію.

Свої враження від одноденної робити контролером на своїй сторінці в мережі Facebook написав громадський активіст Юрій Жуковський.

«Побувши день контролером: 1. Мусорам і СБУшникам ліквідувати пільги. Самі хамовиті пасажири. Сьогодні їх спускали з небес на землю. Особливо відмітився батько Івана Фурлета, який обілетив шістьох стражів закона, які не могли розрізнити виконання службових обов'язків і катання по гражданці.

2. 70%-80% пільговики. Посвідчення на любий смак. Від бумажок А5 до пластикових. Сама щедра держава роздала благо "халява" і забувши, що халява покривається з пустого бюджета. Дурілка чистоі води.

3. Графіки руху жахливі. Маючи чарівне посвідчення я двічі за день, втрачав надію на 20 хвилині побачити мого рогатого друга.

4. Паскудна робота, коли ти розумієш лівою частиною - що це люди з мізерним місячним доходом, а правою - що вони катаються за рахунок інших, безбожно катаються.

PS: пора переставати брехати про пільги!!! Пільга це категорія не економічна. Пільга це спосіб оболванювання одних за рахунок інших», – написав Юрій Жуковський.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня у житомирських тролейбусах на один день змінять квитки, щоб порахувати пасажирів.

Фото зі сторінки Юрія Жуковського в мережі Facebook

Фото зі сторінки Дмитра Ткачука в мережі Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі