Влада

Скандально відомий директор Бердичівського медичного коледжу звітував про роботу у Житомирській облраді

12 May 2016, 14:15

Звітувати про свою роботу на засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я 11 травня, запросили скандально відомого директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка.

Звітувати він приїхав у компанії двох десятків працівниць коледжу, які не вийшли на роботу, щоб підтримати керівника в обласній раді.

«Що за поважна причина, що ви покинули всі свої робочі місця і знаходитесь сьогодні з групою підтримки в обласній раді?», – запитав депутат Житомирської обласної ради Ілля Смичок.

«А щоб ви знали, що всі написали заяви за власний рахунок, вони мають на це право», – відповів на це директор коледжу.

Володимир Клименюк кілька разів потрапляв у гучні скандали. Останній стався рік тому, коли студентка коледжу, яка жалілася рідним на сексуальні домагання з боку директора, вкоротила собі віку.

Також на засіданні Володимиру Климинюку пригадали аварію, яку взимку 2012 року він спричинив у нетверезому стані, а потім накинувся на журналістів, які приїхали знімати цю подію.

Активісти вважають, директор з такою репутацією не може бути прикладом студентам.

«Не ліпіть аварію 2012-го року, якій термін вже вийшов і по мені там кримінальної справи не було. Нема кримінальних на мені проваджень, не було і не буде. Не радуйтесь»,– відповів директор коледжу.

Відповідно до інформації, яку надали бердичівські правоохоронці, Володимир Клименюк є свідком у двох кримінальних провадженнях.

«Перше – від 10 грудня 2012 року за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та порушення недоторканості. І за фактом шахрайства з благодійними внесками за ознаками кримінального порушення, передбаченого частиною 2 ст. 190. Тобто говорити про те, що ви не фігуруєте в будь-яких кримінальних провадженнях у вас нема підстав. Ми фактами вам спростовуємо те, що ви сказали», – сказала начальник відділу юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Ірина Савенко.

Доки увага громадськості була прикута до коледжу через суїцид студентки і активісти вимагала звільнення Володимира Клименюка з посади, він перебував на лікарняному. Тож депутати поцікавилися, чи дозволяє стан здоров’я виконувати директору свої обов’язки.

«Коли у мене питають про моє здоров'я, я кажу: «не дождетеся!», – відповів директор на запитання Іллі Смичка.

Усі звинувачення на свою адресу Володимир Клименюк вважає видуманими і необґрунтованими.

«Навчіться, шановні, працювати так, щоб за вами колектив йшов. Дисципліна в нас прекрасна. Я коли прийшов на роботу, я їм сказав:сам не сплю і вам не дам. Так, я людина неспокійна, так, не всім угодна. Я не жінка, щоб всім подобатись. Я не буду кланятися і не привик кланятися. Дякуючи мені і колективу цей заклад поки що збережений», – сказав Володимир Клименюк.

«Якісь кошти, якісь звинувачування по кримінальним справам. Якісь ще речі, що люди накладають на себе руки і так далі. Я звертаюсь до всіх депутатів і до голови медичної комісії винести питання сьогодні про розірвання контракту з цією особою. Бо Ви дістали і студентів, і я переживаю за майбутнє нашої Житомирської області. Недовіра», – не стримуючи емоцій, сказав депутат Смичок.

«Скажіть, до яких пір наш заклад буде терпіти ці приниження і ці висловлювання? Скільки ми можемо дивитися у ЗМІ, що ми такі і сякі? Ви ставите питання про розірвання контракту? На якій підставі? Ми, колектив, вважаємо, що це безглузде винесення питання розірвання контракту», – сказала заступник директора коледжу з гуманітарної освіти та виховної роботи Тетяна Гороф’янюк.

Голова комісії Рустам Раупов нагадав, що комісія не приймає кадрових рішень, а лише сесія.

«Не навколо коледжу йдуть всі ці чутки. В основному все йде від директора. Правильно? Якби ці чутки ходили навколо фізрука, він би вже там не працював. Правильно?», – уточнив депутат Житомирської обласної ради Сергій Орлюк.

Після тривалого обговорення члени постійної комісії перейшли до голосування. Втім, більшість депутатів не підтримало пропозицію визнати звіт Володимира Клименюка незадовільним.

«В нашій комісії є 4 представника, які є головними лікарями. Звісно, кругова є не те що порука, а якщо ти лікар, якщо ти лікаря засуджуєш, це вже неетично. Це моя особиста думка, бачачи те, що відбулося на сьогоднішній день», – резюмував депутат Ігор Романський.

Депутати переконують: результати голосування не гарантують, що директор медколеджу залишиться на посаді. Це питання вони планують підняти на сесії Житомирської обласної ради вже наступного тижня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі