Події

Рятувальники розповіли, чому у Житомирській області загорілася цистерна з трьома тоннами бензину

23 May 2016, 18:11

35 рятувальників та 8 одиниць техніки гасили пожежу, що близько 10 ранку 23 квітня  виникла у селі Стара Чорторія Любарського району Житомирської області.

«Поступило повідомлення про загоряння однієї з ємностей складу паливно-мастильних матеріалів місцевого господарства сільськогосподарського підприємства. По прибуттю першого відділення було встановлено, що охоплена одна з цистерн резарвуарного парку ємністю 6 кубічних метрів, в якому знаходилось близько трьох тонн бензину. При гасінні пожежу ліквідувати одним відділенням ліквідувати не вдалось, було залучено резервне відділення цієї ж пожежно-рятувальної частини, а також додаткові сили та засоби із сусідніх районів», - розповів начальник Любарського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області Микола Ковальчук.

Спільними зусиллями вдалося загасити, 1 потерпілий із опіками 15% тіла доставлений до Любарської центральної районної лікарні.

«Ймовірно за попередніми даними причиною загоряння стало порушення правил безпеки при експлуатації цього резервуару, так як забір паливно-мастильних матеріалів проводився безпосередньо з крану, який на ньому встановлений, а не через трубопроводи і колонку, як це має бути», - зазначив Микола Ковальчук.

Як повідомляв Житомир.info, в селі Стара Чорторія Любарського району Житомирської області на території місцевого сільськогосподарського підприємства з цистерни витік і загорівся бензин.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі