Влада

Я думаю, що Новий рік ми зустрінемо без Клименюка, – голова Житомирської облради

26 May 2016, 18:05

На питання про звільнення скандально відомого директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка 26 травня відповідала Анжеліка Лабунська, звітуючи про півроку своєї роботи на посаді.

Вона вкотре повторила свою позицію, що звільнити його з посади буде доречно, коли для цього буде достатньо юридичних підстав, а також зазначила, що фіскальна служба передала обласній раді документи, у яких зафіксовані порушення.

«Встановлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму в 685.5 тис. грн. та інших порушень фінансової дисципліни в тому числі внаслідок оплати завищеної вартості та обсягів виконаних підрядних робіт», - зачитала Анжеліка Лабунська, а також повідомила, що наразі ці документи направлені до правоохоронних органів.

«Буде працювати комісія, я не хочу багато казати, але я думаю, що новий рік ми зустрінемо без Клименюка. Хотілося б 1 вересня, але, боюсь, можуть бути лікарняні, відпустки, та інші юридичні нюанси. Але ми його звільнимо. Треба приймати такі рішення обласної ради і звільняти людину, щоб він не пішов до суду і не поновився. Можна було проголосувати. І що далі? Пішли б в суд, вам не подобаються судді, але у них є закон, вони не можуть виносити політичні рішення. І тоді будуть казати: суди погані, депутати погані, погано звільнили. Справу треба робити чесно, прозоро і законно. Ми зробимо, і ви бачили настрої депутатів. Я давала коментар з цього приводу. Давайте, якщо ми йдемо в Європу і ми кажемо про правову державу, то давайте самі робити правові кроки. Мені не подобається, коли говорить вулиця. Це останній аргумент, коли говорить вулиця. Ми підписали шлях в Європу, а Європа - це верховенство права. Клименюк буде звільнений, але у законний спосіб», - сказала Лабунська.

Нагадаємо, 23 травня в управлінні СБУ в Житомирській області зібралися учасники АТО та громадські активісти, які обговорили питання скандально відомого директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка.

Як повідомляв Житомир.info,19 травня директор Бердичівського медколеджу запевнив, що у випадку звільнення готовий звертатися до Європейського суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі