Місто

Підрядник, який у 2013 році ремонтував легкоатлетичний манеж центрального стадіону Житомира, за власні гроші переробляє ремонт

13 June 2016, 18:24

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський 13 червня оглянув стадіон «Полісся», реконструкція якого проводиться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Як розповів Сергій Машковський, роботи з реконструкції західної трибуни ведуться з 2011 року в межах наявного фінансування. У минулому році за рахунок усіх джерел було профінансовано 9 млн грн. У поточному році на завершення робіт передбачено 3,5 млн грн.

Планується завершити роботи з відновлення та підсилення залізобетонних конструкції трибуни, розрахованої на 4,8 тис. глядацьких місць, роботи у підтрибунних приміщеннях (влаштувати систему вентиляції, провести протипожежні заходи тощо), відремонтувати зовнішні туалети.

Також у 2016 році буде реалізовано проект з реконструкції футбольного поля та благоустрою території центрального стадіону.  Загальна вартість проекту - майже 8,5 млн грн.

«Ми плануємо до кінця цього місяця максимум - на початок липня здати західну трибуну і манеж, тобто вже наші діти будуть тренуватися у приміщенні, яке буде відповідати усім нормам. У нас план: західна трибуна, манеж повністю зданий в експлуатацію, доріжки і зміщене поле, тому що останні дві доріжки забігають в житловий будинок, поле і бігові доріжки будуть зміщене близько 6 метрів, футбольне поле має бути зроблено до кінця цього року. Воно включає в себе і дренаж»,- сказав Сергій Машковський.

Також він розповів про долю легкоатлетичного манежу, у якому після дорогого ремонту почала протікати стеля.

«Ми взялися за реконструкцію західної трибуни лише тому, що були протікання, був манеж, в який були значні кошти вкладені і нам потрібно було його зберегти. Сьогодні ми зробили висновки, сьогодні все відремонтовано, де протікало. Де є моменти, що потрібен час - воно знаходиться у стані просихання і за місяць мені будівельники повідомили, що воно буде відремонтовано, щоб вже так не сталося, що через місяць знову щось потече і знову почне тріскатись», - сказав Сергій Машковський.

Ремонтом західної трибуни стадіону «Полісся» займається той же підрядник, який у 2013-му ремонтував манеж. Генеральний директор ТОВ «Артхаус»  запевнив, що нині роботи виконуються якісно, а старі помилки пообіцяв виправити власним коштом.

«Ми почали роботи у 2013 році, роботи були виконані можливо неправильно, але це не з нашої ініціативи, не з ініціативи замовника. Були виконані внутрішні роботи по манежу. На той момент не були виконані роботи по даху, не були виконані роботи по західній трибуні, тобто воно текло і результат - затікання і т.д. Минулого року у вересні ми продовжили роботи: почали з одного боку західну трибуну, на сьогодні закінчуємо встановлювати стільці. Всередині роботи, які були пов'язані із затіканням, ми всі ці моменти переробили, перефарбували, дещо у процесі висихання, ми всі ці моменти висушимо і до кінця місяця усунемо. За це не потрібно платити гроші, я беру цю відповідальність на себе і перероблю це за свій рахунок», - сказав генеральний директор ТОВ «Артхаус» Петро Бобло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі