Місто

Житомирські активісти обіцяють і надалі блокувати в’їзд львівських сміттєвозів

16 June 2016, 20:52

16 червня у приватному секторі в кілометрі від міського сміттєзвалища збираються люди. Це місцеві мешканці та активісти. Вони стурбовані появою фур з львівськими номерами, які впродовж останніх трьох днів возять сюди сміття.

«Великі такі фури. За ніч позаминулу, мені давали такі дані люди, які працюють на сміттєзвалищі, 11 фур було, оцих здорових машин», - розповідає місцева мешканка Наталія Соколовська.

Люди впевнені, львівське сміття навантажить житомирське звалище, яке на їх думку і без того переповнене.

«Чого Львів має везти нам сюди сміття? У нас свого хватає. Нам вистачає свого, аби ми видихали. У нас малі дітки і ми хочемо, щоб вони трошки в чистішій екології жили і росли», - каже Олена Гуцалюк.

«Наше сміттєзвалище переповнене, воно не є полігоном. Нам самим нема куди дівати своє сміття. Маючи такого монстра в центрі житлового масиву, ми підсовуємо руку допомоги Львову! Його нема куди скидати! А хто нам підсуне руку допомоги? Я не впевнена, що така сама катастрофа не чекає Житомир», - нарікає місцева мешканка Тетяна Швець.

Побачивши вантажівку з львівськими номерами, яка рухається у напрямку звалища, активісти перегороджують їй дорогу. Коли машина розвертається, активісти перегороджують дорогу іншій машині, яка їде вже зі сміттєзвалища.

«Ми не будемо випускати до тих пір, доки вони не припинять сюди сміття возити. Все», - каже один із активістів.

У водія запитують, яке саме сміття він привіз у Житомир.

«Що грузять, те й возимо. Звичайне сміття. Ви знаєте, я на роботі. Чому ставиться питання до мене? Маєте своїх мерів, ставте до них питання», - каже водій Богдан.

Далі з водієм розмовляють поліцейські, яких викликали активісти. Не дочекавшись представників влади, вони попереджають, що свою акцію не припинять і обіцяють блокувати в’їзд машин навіть вночі. Від влади вимагатимуть збудувати сміттєпереробний завод, і пояснень щодо львівського сміття.

«Ми хочемо зустріти мера, обговорити наш проект дій. Ми не знаємо, що там везуть у Львові. Якщо станеться у нас лихо, куди вона повезе те сміття?», - каже місцева мешканка Тетяна Швець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі