Місто

До Житомира щодня з Львівської області привозять близько 500 кубічних метрів побутових відходів

16 June 2016, 19:30

На житомирський полігон твердих побутових відходів заїжджають вантажівки з Львівської області. Після пожежі та масштабного зсуву сміття на одному з найбільших сміттєзвалищ України під завалами опинилося троє рятувальників. Поки тривають пошукові роботи, побутові відходи вивозять в інші міста України, зокрема і в Житомир. Це обурило деяких містян та депутатів міської ради.

«Все ж таки, хтось зробив розрахунки, на які карти можна вивозити таку кількість сміття? Скажіть будь ласка, хто зробив заключення, якого класу, і хто дав це заключення вам, якщо ви можете нам про це сказати і показати його, якого класу везуть сміття зі Львова? І чи це не є небезпекою саме для нашого міста?», - запитала на сесії депутат Любов Цимбалюк.

За словами начальника комунального підприємства, у веденні якого знаходиться житомирський полігон побутових відходів, сміттєзвалище без проблем може прийняти сміття з Львівщини. Об’єм, який щодня привозять на наше звалище, не перевищує половини добової норми Житомира.

«В кубах, якщо це вимірювати - це близько 500- 650 кубічних метрів. Укладено угоду з львівським комунальним підприємством і за перші три дні люди вже заплатили, є акт виконаних робіт. Все решта, що привозиться сюди на полігон, проходить через ваги, через облік, є ТТН, є журнал обліку», - розповів директор КАТП-0628 Сергій Колесник.

За словами Сергія Колесника, сміття, яке привозять з Львівщини, не несе небезпеки містянам  і за характером не відрізняється від того, яке привозять із самого Житомира.

«До того, як заключити договір з комунальним підприємством, вони нам дали гарантійні листи про те, що це сміття відповідає четвертому класу небезпеки. Це звичайне побутове сміття. В нас працює лінія дегазації полігону. Два з половиною роки на сьогоднішній день полігон працює без жодного виклику в частини пожежогасіння», - повідомив Сергій Колесник.

Станом на 16 червня до Житомира з Львівської області привезли вже близько 100 тонн сміття, скільки ще вантажівок з відходами львів’ян привезуть до Житомира, керівництву  не відомо. Сподіваються на якнайшвидше закінчення пошукових робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі