Події

Перекриття руху на трасі Київ-Чоп тривало півгодини, начальнику житомирської поліції вдалося домовитися з АТОшниками

22 June 2016, 14:34

22 червня близько 10 години на трасі Київ-Чоп біля повороту на Левків зібралося кілька десятків активістів та учасників АТО. За словами організаторів та учасників акції, їм набридло ігнорування їх проблем з боку держави та постійні намагання керівництва Держгеокадастру поставити на керівні посади у житомирському управлінні «своїх» людей.

«Наші вимоги які: ми хочемо зараз зустрітися тут, у Житомирі або з прем’єр-міністром Гройсманом, з профільним віце-прем’єром, нашим земляком, Зубком, який за своїми посадовими обов’язками курує це питання і головна наша вимога, щоб приїхали сюди Мартинюк та Шемелинець. Якщо ні – ми оголошуємо безстрокову акцію і перекриваємо трасу», – повідомив учасник акції Олександр Федосюк.

«Знаєте, я завжди кажу, що закон має бути один для всіх: для президента, для прем’єр-міністра, для пана Мартинюка, Шемелинця і всі, хто мають отримати землі – мають їх отримати. Не продавати землю направо чи наліво, а ті, хто має отримати її по закону, по Конституції, мають її отримати», – каже учасник акції, заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

«Хотілося б просто нормальної адекватної реакції. Мовляв, все, досить, ми все зрозуміли, починаємо працювати. Ми просто хочемо змусити їх працювати», – додає учасник акції Михайло Тимофєєв.

Приблизно за півгодини на місце прибув начальник житомирського управління Нацполіції В’ячеслав Печененко, який закликав активістів утриматись від перекриття дороги.

«Як на мою думку, ці питання, які зараз виникають по Держгеокадастру треба вирішувати у владних кабінетах, а не шляхом ультиматумів чи перешкоджання руху», – зауважив В’ячеслав Печененко.

«Нам вже обіцяли всі, що вирішать це питання, а в Київ ми не їздили, тому що я взагалі не бачу сенсу їздити в Київ. Вони, грубо кажучи, живуть на наші кошти, вони живуть на гроші платників податків, ми їм платимо кошти. Вони їздять на машинах. Вони не можуть приїхати і вирішити питання не однієї людини, а цілої громади», – обурений Сергій Артьомов.

Втім, незважаючи на заклик поліції, активісти все ж розпочали акцію, до того ж, перекрили дорогу раніше, ніж планували. Близько 11-ї години люди вийшли на пішохідний перехід та блокували рух на трасі.

Через деякий час на місце також прибув очільник Житомирського управління СБУ Володимир Пахнюк. Поки тривала акція з перекриття дороги, організатори акції спілкувалися з керівником ГУНП у Житомирській області, і близько 11:30 дорогу вирішили звільнити.

«Ми домовилися з начальником УМВС, він буде завтра у Кабінеті Міністрів з начальником своїм, щоб він допоміг «розрулити» це питання. Якщо сьогодні нічого не вийде, то хто сказав, що майдан почнеться в Києві, а не в Житомирі, Вінниці, чи Рівному? Тому якщо вони там думають і готують Національну гвардію, це не значить, що підемо під Верховну Раду. Він може тут, грубо кажучи, з дороги початися», – застеріг Сергій Артьомов.

«Я думаю, що ми через своє керівництво вийдемо на керівництво держави, щоб вирішити позитивно це питання», – запевнив В’ячеслав Печененко.

За словами АТОшників це ще не крайня міра, вони готові деякий час чекати на позитивні зрушення у ситуації з управлінням Держгеокадастру, але готові до більш рішучих дій, зокрема розглядають можливість поїздки до управління Держгеокадастру в Київ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі