Влада

Житомирська ОДА організовує прес-тур в недекомунізований райцентр для популяризації туристичної інфраструктури

29 June 2016, 17:07

З метою популяризації туристичного потенціалу Житомирської області та з ініціативи Житомирської обласної організації Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації запрошує журналістів у прес-тур «Славетна Древлянщина» 1 липня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Програмою туру передбачено відвідування садиби сільського зеленого туризму – Історико-культурного центру «Древлянщина». Господар – Геннадій Пашинський – облаштував свою садибу у вигляді «Царського села». На березі річки Уж встановлено курені для відпочинку та трапези. Територія садиби включає старовинні автентичні поліські будиночки, альтанки, лазню. Гостям пропонуються пізнавальні прогулянки, риболовля, страви поліської кухні, катання на лижах, санчатах, ковзанах, розважальні ярмарки та фестивалі. Журналістам також буде запропоновано відвідування Військово-історичного комплексу «Скеля» у Коростені, районного краєзнавчого музею, Коростенського міського туристично-інформаційного центру, інших об’єктів туристичної інфраструктури міста», - анонсує облдержадміністрація.

Нагадаємо, побувавши 28 травня у Коростені на святкування Дня міста, віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко дорікнув меру Володимиру Москаленку тоталітарними символами.

«У кожного, хто опиняється в Коростені, виникає стійке дежавю. Центр історичного українського міста, що веде родовід із часів княжої доби, досі уособлюють махрові тоталітарні символи», - написав Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня цього року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський підписав розпорядження про перейменування 796 вулиць у 223 населених пунктах Житомирської області. У Коростені треба перейменувати майже 70 вулиць та провулків, також парк Оствровського має отримати нову назву - парк Древлянський. Але 13 червня за ініціативи мера Коростеня Володимира Москаленка до Апеляційного суду подали позов з метою скасувати розпорядження голови ОДА, бо коростенці проти перейменувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі