Влада

За ініціативи мера Коростеня в суді оскаржуватимуть розпорядження губернатора щодо перейменування вулиць

17 June 2016, 14:16

За ініціативи мера Коростеня Володимира Москаленка в Адміністративному суді оскаржуватимуть розпорядження губернатора Сергія Машковського щодо перейменування вулиць.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав коростенець та громадський активіст Анатолій Лазаренко.

«Коростенськи комуняки не здаються. За ініціативи міського голови Москаленка В.В. будуть намагатися в судовому порядку оскаржити розпорядження від 20.05.2016 №140 «Про перейменування топонімічних об’єктів та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків у Житомирській області». Відповідний позов вже подано. Добре що хоч відкрито не вимагають створити Древлянську Народну Республіку, про такий топонім я вперше почув ще у 2012 році (тоді, відверто кажучи, не розумів про що мова йде). Ну що ж, зустрінемося в суді, я впевнений, москалі його програють», – пише коростенець Анатолій Лазаренко.

У прес-службі Коростенської міськради Житомир.info розповіли, що у місті проводилося опитування населення, яке висловилися проти перейменування вулиць.

«Так, подали до Адміністративного суду скаргу. Це було в понеділок, 13 числа. Ми проводили опитування населення. У нас є вуличний комітет: ходили по вулицям, по будинках і 93% населення проти перейменування вулиць. Міський голова не може піти проти людей», – розповіли у Коростенській прес-службі.

Нагадаємо, 20 травня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський підписав розпорядження про перейменування 796 вулиць у 223 населених пунктах Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, під час святкування Дня міста Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко дорікнув меру Коростеня Володимиру Москаленку тоталітарними символами в місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі