Події

Верховний суд зобов’язав ТОВ «Рибацький хутір» у Малинському районі знести альтанки та повернути ставок

4 July 2016, 10:40

Верховний суд України визнав законними вимоги прокуратури Житомирської області щодо знесення неправомірно побудованих будинку рибалки та 5 альтанок товариства «Рибацький хутір» у Малинському районі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Верховний суд України розглянув заяву Генпрокуратури про перегляд рішень касаційної та першої інстанцій, якими відмовлено у задоволенні позову прокуратури Малинського району, скасував їх рішення та залишив у силі рішення апеляційного господарського суду про задоволення позову. Йдеться про те, що у 2009 році Малинська райдержадміністрація уклала договір про надання терміном на 30 років ТОВ «Рибацький хутір» в оренду земельної ділянки водного фонду площею 19,6 га (став), розташованої на території Пиріжківської сільської ради для риборозведення. Однак товариство, усупереч вимогам Водного та Земельного кодексів України, незаконно побудувало на прибережній захисній смузі будинок рибалки площею понад 70 га та 5 малих архітектурних споруд (альтанок)», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Прокуратура Малинського району відреагувала на правопорушення та подала позов про розірвання зазначеного договору оренди, зобов’язання орендарю знести незаконно побудовані у прибережній смузі споруди, а землю повернути державі, - описує хронологію подій прокуратура. Рівненський апеляційний господарський суд позов задовольнив. Однак, незважаючи на правомірність доводів прокурора про повернення зазначеної ділянки державі в особі Малинської райдержадміністрації, Вищий господарський суд України погодився із судом першої інстанції, яким у задоволенні позову відмовлено.

«Найвищий судовий орган зобов’язав недобросовісного орендаря знести незаконно побудовані споруди та повернути державі майже 20 га земель водного фонду», - інформує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2015 року Рівненський апеляційний суд постановив розірвати договір оренди ставу ТОВ «Рибацький хутір» в Малинському районі та зобов’язав орендаря знести незаконно побудовані будиночок та альтанки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі