Події

Апеляційний суд постановив повернути державі став у Житомирській області та змусити київських орендарів знести альтанки

23 November 2015, 17:55

Рівненський апеляційний господарський суд постановив розірвати договір оренди ставу площею майже 20 га у Малинському районі Житомирської області та зобов’язав орендаря знести незаконно побудовані у прибережній смузі споруди.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що у 2009 році між Малинською райдержадміністрацією та ТОВ “Рибацький хутір” терміном на 30 років укладено договір оренди земельної ділянки водного фонду – ставу площею 19,6 га, розташованої на території Пиріжківської сільської ради, для риборозведення. Однак товариство, усупереч вимог Водного та Земельного кодексів України, незаконно побудувало на прибережній захисній смузі будинок рибалки площею понад 70 кв м та 5 малих архітектурних споруд», - повідомляє прокуратура.

В апеляційному порядку неправомірне рішення суду першої інстанції скасоване, а орендаря зобов’язано привести землю у попередній стан і повернути її у власність держави. 

За інформацією сайту «Наші гроші», ТОВ «Рибацький хутір» заснований київським ТОВ «Будівельна група «КЖБК», що належить «Кісертон Лімітед» (Кіпр), з групи компаній Михайла Голиці, екс-депутата Київради, екс-начальника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директора «Київміськубуду» (2010-2012), а також бізнес-партнера його родини – В’ячеслава Непопа, директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» і чинного депутата Київради.

У березні 2015 року прокуратура вже намагалася відсудити у ТОВ «Рибацький хутір» дану земельну ділянку і став у Пиріжках, - інформує видання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі