Місто

У Житомирі підряднику, який ремонтував дитсадок на Крошні, доплатять ще майже 12 млн грн

7 July 2016, 15:04

За реконструкцію дошкільного навчального закладу № 58 за адресою вул. Крошенська, 12-б у Житомирі заплатять ще 11,9 млн грн.

Про це свідчать результати відкритих торгів, які у липні 2016 року провело управління капітального будівництва Житомирської міської ради. Предмет закупівлі – «Реконструкція дошкільного навчального закладу № 58 за адресою м. Житомир, вул. Крошенська, 12-б», переможець торгів – житомирська компанія «РОС» з пропозицією в 11 млн 986 тис. грн (з ПДВ).

Нагадаємо, в жовтні 2015 року в Житомирі компанія «РОС» виграла тендер на реконструкцію дитсадка № 58 з пропозицією в 16 мільйонів 92 тисячі гривень. Реконструкцію фірма зобов’язалася виконати до 31 грудня 2015 року.

Як повідомив в коментарі Житомир.info 7 липня заступник начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради Дмитро Болейко, нинішній тендер проводився для того, аби дати можливість підряднику закінчити роботи у зв’язку зі збільшенням кількості місць в дитсадку.

«Справа в тому, що, коли в 2015 році проводився тендер на реконструкцію дошкільного закладу, мова йшла про 180 дітей. Пізніше, під час виконання робіт, ми отримали лист від управління освіти Житомирської міської ради, в якому йшлося, що садочки міста перевантажені, у зв’язку з чим в даному дитсадку необхідно збільшити кількість місць до 288. У зв’язку з цим були внесені зміни до проектно-кошторисної документації, і звичайно, це потягло за собою додаткові фінансові витрати. Крім того, за неповний рік значно виросла вартість матеріалів і робіт, тому довелося оголошувати новий тендер, щоб закінчити реконструкцію», - розповів Дмитро Болейко.

За його словами, в дитсадку залишилося завершити внутрішньо-оздоблювальні роботи, прокладення мереж та благоустрій території.

У технічній документації вказано, що будівельники ще мають встановити віконні прорізи та дверні блоки, збудувати перегородки у санвузлах, перезалити підлогу, відремонтувати східці, зробити цементні доріжки, обштукатурити та пофарбувати стіни, змонтувати технологічне обладнання (плити, ванни, сушарки для рук, мікрохвильові печі, пральні машини, прасувальний прес), встановити меблі та обладнання, а також відновити овочесховище.

Крім компанії «РОС», у тендері брали участь житомирські фірми «АртХаус»та «Комунальник».

Як повідомляв Житомир.info, дитсадок на Крошенській, 12-б на 320 місць до 1994 року належав колективній фірмі «Житомирінвест» та був закритий у 1995 році через відсутність фінансування. У квітні 2014 року комісія з майнових питань надала дозвіл на безкоштовну передачу приміщення дитсадка №58 до комунальної власності Житомира. У жовтні 2015 року компанія «РОС» виграла тендер на проведення реконструкцію ДНЗ № 58 на Крошні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі