Суспільство

Об’їзну дорогу Житомира хочуть розширити до 4 смуг, торгуються з власниками землі

15 July 2016, 14:57

Служба автомобільних доріг у Житомирській області розпочне реконструкцію траси Київ-Чоп (об’їзна дорога м. Житомира), як тільки вирішить земельні питання.

Про це під час ініційованого громадською радою при Житомирській облдержадміністрації «круглого столу» 13 липня розповів начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Олег Антонюк, - інформує прес-служба САД.

Він також розповів, що проект реконструкції автодороги Київ – Чоп (М06) на ділянці км 129+600 – км 151+730 Кабмін затвердив ще в 2013 році, тоді вартість робіт становила 1 009,033 млн грн. Згідно з проектом, обхід міста Житомир, який зараз є автодорогою ІІ-ї категорії, буде переведений в дорогу категорії Ia з чотирма смугами відповідної міцності і пропускної здатності.

«Затримка у реалізації проекту викликана відсутністю відведених земельних ділянок. На даний час Служба автомобільних доріг отримала правовстановлюючі документи на 19,8 га із 78,9 га земельних ділянок, які підлягають відведенню. Тендер, який дозволить рухатися даному питанню, заплановано розпочати в другому півріччі 2016 року, але за умови відведення земельних ділянок», - повідомляє прес-служба САД.

Як пояснила Житомир.info керівник прес-служби Служби автомобільних доріг у Житомирській області Світлана Чернях-Кондрацька, землі, про які йдеться, на даний момент є в користуванні лісгоспів або у приватній власності.

«Йдеться про розширення траси та зміцнення узбіч, а для цього землю необхідно передати у власність Служби, щоб можна було замовити необхідні роботи. Всі документи у нас вже на руках, але, враховуючи кадрові зміни в управлінні Держгеокадастру й те, що деякі приватні власники не згодні з державною оцінкою цих земель і хочуть продати її дорожче, справа затягується. Як тільки будуть вирішені земельні питання – буде оголошений тендер, у якому зможуть взяти участь сертифіковані учасники з досвідом», - розповіла Світлана Чернях-Кондрацька.

Керівник прес-служби зазначила, що об’їзна дорога Житомира має загальну протяжність 22,3 кілометра і проходить від новозбудованих транспортних розв’язок в селі Глибочиця та Іванівка Житомирського району.

Проект реконструкції обходу передбачає розширення ділянки з двох до чотирьох смуг (по дві смуги в кожному напрямі шириною 7,5 м кожна), розділову смугу шириною 6,0 м і зміцнені узбіччя шириною 3,75 м. Планується і ремонт/будівництво необхідних інженерних споруд і допоміжних об’єктів. В результаті реконструкції обхід міста Житомир, який на даний час є автодорогою ІІ-ї категорії,буде перетворений в дорогу І-ї б категорії (міжнародна автомагістраль). Після реконструкції траса матиме ширину земляного полотна – 25,56; 28,8 м; ширину проїзної частини – 2х7,5 м.

У Службі автодоріг також пояснили, що реконструкція передбачена у зв’язку з тим, що цей відрізок автошляху є найвужчим на магістралі. Проектом також передбачається будівництво двох нових розв’язок у двох рівнях на перетині з автодорогами Смоківка - Вереси і Житомир - Кам'янка, шляхопроводу для переїзду сільгосптехніки та двох надземних переходів. Згальна тривалість реалізації проекту реконструкції обходу міста Житомир становитиме 2 роки.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Служба автодоріг в Житомирській області відзвітувала, що виконала обсяг ремонтних робіт на дорогах на 69%.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі